Vágólapra másolva!
Roman Abramovics orosz milliárdos még mindig nem elégedett a Chelsea idei erősítésével, noha a Premiershipben a maga 75 millió fontos "deficitjével" a londoni klub bőven a legtöbbet költötte játékosokra (a második Manchester United "csak" 25,02 milliónál tart). A Kékek legújabb kiszemeltje a Real Madrid francia válogatott védekező középpályása, Claude Makelele.

Claude Makelele menedzsere, Marc Roger szerdán beszélt a Real Madrid klubigazgatójával, Jorge Valdanóval, s a hírek szerint a Kékek hivatalosan is bejelentkeztek a játékosért, egészen pontosan hétmillió fontos ajánlatot tettek a 30 éves középpályásért. A játékos, aki jelenlegi szerződésével igencsak elégedetlen, dupla annyi fizetést fog kapni - már ha valóban létrejön az üzlet - Londonban, mint mostani csapatánál, éves keresete 1,2 millió euró lesz egy évre.

Jorge Valdano Roger ügynök Makelele klubváltásáról szóló nyilatkozatait követően tiszta vizet öntött a pohárba, de nem zárta ki a játékos eladásának a lehetőségét: "Makelelét három évig még szerződés köti a Realhoz, és hétmillió fontért nem adjuk el."

A klubigazgató szavaira újra csak a francia focista menedzsere reagált: "Makelelét zavarja, hogy például David Beckham ötször annyi pénzért focizik, mint ő. Egy olyan játékos, aki lehetőséget kap egy csapatban, de nem boldog, az nem lehet jó játékos. Ötven százalék az esélye annak, hogy Makelele elhagyja a Real Madridot".

A Chelsea nyáron eleddig 74,4 millió fontot költött játékosokra. Az új tulajdonos, a július elején érkezett Abramovics "uralkodása" alatt az argentin Juan Sebastian Verónt (15 millióért a Manchester Unitedtől), Joe Cole-t (6,6, West Ham United), az ír Damien Duffot (17, Blackburn Rovers), Glen Johnsont (6, West Ham United), a kameruni Geremit (6,9, Real Madrid) és Wayne Bridge-t (7, Southampton) szerezte meg a klub.

Sokatmondó az a táblázat, amely azt mutatja, hogy a Premiershipben szereplő klubok az idei szezon előtt - eddig - mennyi pénzt költöttek játékosra:

Chelsea: 74,4 millió font
Manchester United: 24,04
Tottenham: 11,25
Liverpool: 8,5
Birmingham: 8
Blackburn: 7,3
Aston Villa: 4,75
Everton: 4,5
Wolverhampton: 4,25
Portsmouth: 4
Southampton: 4
Manchester City: 3,25
Arsenal: 1,25
Bolton: 0,5
Leicester: 0,3
Charlton: nem költött
Fulham: n. k.
Leeds: n. k.
Middlesbrough: n. k.
Newcastle: n. k.