Vágólapra másolva!
A magyar csapatok közül elsőként a Debrecen labdarúgói mutatkoztak be az UEFA-kupa 2003-2004-es idényében. A hajdúsági együttes a litván Ekranas vendégeként lépett pályára, s az 1-1-es döntetlennel esélyesként várhatja a két hét múlva esedékes visszavágót.

Meglepő húzással rukkolt elő Szentes Lázár, a Debrecen labdarúgócsapatának vezetőedzője, amikor a román Marius Sumudica és Bajzát Péter helyett Kiss Zoltánt és Csehi Zoltánt jelölte a kezdőcsapatba az Ekranas elleni UEFA-kupa mérkőzésen. Persze, a múltban egyszer már előfordult, hogy a Loki ezzel a csatárduóval végott neki nemzetközi mérkőzésnek: 1998 június 20-án a Dnyepr Mogiljev elleni idegenbeli mérkőzésen Csehi három és Kiss egy találatával 4-2-re nyert.

UEFA-kupa, selejtező, 1. mérkőzés
Ekranas (litván) - DVSC 1-1 (1-0)
Panavezys, 3000 néző
vezette: Vervecken (belga)
Ekranas: Skrupskis - Majus, Paulauskas, Banevicius, Klimavicus - Savenas, Kucys, Gardzijauskas, Mikoliunas (Kavaliauskas, 72.) - Cesnauskis, Luksys (Mizigurskis, 80.)
DVSC: Tomic - Dombi (Nikolov, 46.), Éger, Szekeres, Selymes - Böőr, Vincze G., Sándor, Halmosi (Habi, 79.) - Kiss Z. (Bajzát, 71.), Csehi
gól: Luksys (17.), illetve Bajzát (74.)
sárga lap: Cesnauskis (82.)

17. perc: Kucys beadását követően Luksys előrevetődve, öt méterről fejelt a kapuba (1-0).

18. perc: A Halmosi buktatásáért megítélt tizenegyest Selymes gyengén lőtte, Skrupskis kapus bravúrral védett.

74. perc: Három perccel azután, hogy csereként pályára lépett, gólt szerzett Bajzát. A Loki csatára 12 méteres lövése a meglepődött litván kapus felett csorgott a kapuba (1-1).

"Ez a helyzetek meccse volt. Többé-kevésbé elégedett vagyok az eredménnyel, bár a második félidőben jobbak voltunk, nekünk akadtak lehetőségeink, ám ezek közül csak egyet tudtunk kihasználni" - nyilatkozta a találkozó után Szentes Lázár a DVSC hivatalos honlapján.