Vágólapra másolva!
Jorge Valdano, a Real Madrid labdarúgócsapatának sportigazgatója kijelentette: veszélybe kerülhet Claude Makelele pályafutása, ha tovább folytatja sztrájkját. A 30 éves francia középpályás szerda óta nem hajlandó megjelenni az együttes edzésein, hiszen annak ellenére, hogy ő az egyik leghasznosabb játékosa a gárdának, messze a legkevesebb pénzt keresi. A klub a munkamegtagadás miatt fegyelmi eljárást indít ellene.

Makelele a hét elején arra kérte a Real vezetőségét, hogy 1,2 millió eurós évi fizetését emelje 3 millióra, ám követelését megtagadták. Ezek után menedzsere, Marc Roger elmondta, védence valószínűleg a Chelsea-hez igazol. Erre válaszolva Valdano kijelentette, hogy a futballista nem eladó.

Az ügy jelenleg ott tart, hogy a középpályás hivatalos levélben arra kérte a madridi vezetőket, tárgyaljanak a Chelsea képviselőivel. Valdanóék azonban csak akkor hajlandóak erre, ha a játékos ismét edzésbe áll.

A Real Madrid történetében utoljára a szintén francia Nicolas Anelka volt, aki önkényesen kihagyott egy tréninget. Ezért 2000 márciusában 45 napos "felfüggesztést" kapott. Később eladták a Paris Saint-Germainnek...