Vágólapra másolva!
Vasárnap délután egyelőre hiányos kerettel utazott a magyar labdarúgó-válogatott Hévízre, ahol a szerdai Szlovénia elleni, Muraszombaton rendezendő találkozóra készül. Gellei Imre kapitány Urbán Flórián sérülése miatt a szintén Újpesten futballozó Farkas Balázst hívta meg, a külföldön szereplő játékosaink zöme azonban csak később csatlakozhat a társakhoz.

A német másodosztályú Mainzban játszó Bódog Tamás csak kedden Szlovéniában tud jelentkezni Gellei Imrénél, míg a Hertha légisósai, Dárdai Pál és Király Gábor, valamint a Werder Bremenben labdázó Lisztes Krisztián csak vasárnap este érkezik a hévízi edzőtáborba. Hétfőn a kapitány segítője, Dajka Lázsló fuvarozza a zalai fürdővárosba Budapestről Szabics Imrét (Stuttgart), Lőw Zsoltot (Cottbus), és Fehér Csabát (Breda). Vasárnap délután még Portóban értük utol Fehér Miklóst, aki csapatával, a Benficával az esti Boavista elleni bajnokira készült. A csatár hétfőn este csatlakozik a magyar kerethez.

Kedden délelőtt Hévíz futballőrült polgármestere, Vértes Árpád ad ünnepi fogadást a válogatottnak. Ezt követően a Gellei legénység busszal Muraszombatra utazik, majd a szerdai mérkőzés helyszínén edzést is tart a kapitány.

A magyar keretben kilenc külföldön szereplő (Király, Bódog, Fehér Csaba, Lőw, Dárdai, Lendvai, Lisztes, Fehér Miklós, Szabics) és tizenegy idehaza futballozó (Végh, Dragóner, Juhár, Szekeres, Farkas Balázs, Böőr, Füzi Ákos, Gera, Lipcsei, Kenesei, Kovács Zoltán) játékos kapott helyet. Gellei Imre ezúttal a lettek ellen beugró, majd jól is teljesítő Végh Zoltánt hívta meg az állandó második számú kapus, Babos Gábor helyett.

Eddig a magyar válogatott kétszer találkozott Szlovéniával, 1994-ben, Szombathelyen Katanec góljával a vendégek nyertek 1-0-ra, négy évvel később Zalaegerszegen viszont 2-1-es hazai siker született.

Bánki József