Vágólapra másolva!

U21: bosszantó döntetlen Szlovéniában

A lettek elleni, szeptember 9-i Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar olimpiai labdarúgó-válogatott a 86. percig két góllal vezetett, mégsem tudott győzni bartátságos mérkőzésen Krizevciben a szlovénok korosztályos csapata ellen.

U21-es barátságos mérkőzés:
Szlovénia - Magyarország 2-2 (0-1)
Krizevci, 1500 néző
vezette: Segula (szlovén)
Szlovénia, 1. félidő: Fornezzi - Lunder, Plaznik, Plastovski, Cesar - Dedic, Zinko, Bersnjak, Tisnikar - Lavric, Zilavec
2. félidő: Handanovic - Aljancic, Berko, Suler, Bozic - Matic, Ilic, Mujakovic,
Mejac - Bozic, Krsic
Magyarország, 1. félidő: Balogh János - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Makra Zsolt - Czvitkovics Péter, Fehér Zoltán, Leandro de Almeida, Németh Norbert - Torghelle Sándor, Bajzát Péter
2. félidő: Szántai Levente - Nagy Gábor, Pandur Péter, Pusztai Olivér, Geri Tamás - Berdó Balázs, Czeglédi Balázs, Sifter Tamás, Józsi György - Rajczi Péter, Koplárovics Béla
gól: Mejac (86.), Mujakovic (92.), illetveTorghelle (42.), Józsi (64.)
sárga lap: Mujakovic (82.), illetve Berdó (66.)

13. perc: Bajzát az alapvonal közeléből középre adott, s Torghelle hat méterre a kaputól, szorongatott helyzetben mellé pörgetett.

17. perc: Czvitkovics ugratta ki jó ütemben Torghellét, az MTK csatára 11 méterről, kapásból centikkel tévesztette el a bal alsó sarkot.

32. perc: Bersnjak 26 méterről, szabadrúgásból vette célba a jobb alsó sarkot, de Balogh könnyedén hárított.

37. perc: Tisnikar beadása után az egyedül hagyott Lavric 8 méterről a bal alsó sarok mellé fejelt.

42. perc: Bajzát tört be középen a 16-oson belülre, majd lövésre szánta el magát. A jobb alsó sarok felé tartó labdát Fornezzi bravúrral kiütötte, ám érkezett Torghelle, s 3 méterről az üres kapuba helyezett (0-1).

44. perc: Zilavec 23 méteres, bal felső sarokba tartó bombáját Balogh bravúrral védte.

A mérkőzés eleje az ismerkedés jegyében telt, majd a magyarok kerültek mezőnyfölénybe, ami a helyzetek számában is megmutatkozott. Ennek ellenére sokáig nem sikerült megszerezni a vezetést. A félidő hajrájában azonban Torghelle betalált, így a magyar olimpiai válogatott egygólos előnnyel várhatta a folytatást.

64. perc: Nagy G. iramodott meg a jobb oldalon, Koplárovicshoz passzolt, aki az alapvonalig vezette a labdát, majd középre gurított, majd az érkező Józsi 5 méterről, ballal a léc alá bombázott (0-2).

77. perc: Pandur becsúszva szerelt a felezővonal közelében, felállt, s egyből kapura ívelt, Handanovic azonban visszaért a gólvonalra, így könnyedén lehúzta a léc alá tartó labdát.

86. perc: Matic jobbról középre ívelt, a 11-es pontnál Mejac átvette a labdát, majd 10 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-2).

92. perc: Mejac jobbról, szabadrúgásból ívelt középre, Mujakovic 6 méterről a bal sarokba lőtt (2-2).

A második félidőben a hazaiak átvették a játék irányítását, egy nagyszerű ellentámadás végén mégis kétgólosra nőtt a magyarok előnye. A találkozó végére viszont elfáradt Róth Antal együttese, s nem bírta ki a szlovén nyomást.