Vágólapra másolva!
A ZTE három hónapra, november 30-ig kölcsönadta Kenesei Krisztián az egyik legnépszerűbb kínai klubnak, a Beijing Hyundainak. A válogatott csatárt a kínai együttes híres szerbiai trénere, Ljubko Petrovic külön kérésére igazolták le. Kenesei vasárnap kel útra, ám előtte szívesen állt az [origo] rendelkezésére.

- Mennyire elégedett a kínai szerződéssel, hiszen nem valószínű, hogy az ázsiai ország bajnoksága szerepelt a legszebb álmai között?
- Az biztos, hogy nem Kína szerepelt álmaim között, hanem Spanyolország és Olaszország, ám mégsem vagyok elkeseredett, sőt, örömmel utazom új csapatomhoz. A kínai pontvadászat, ahogy hallom, erősebb a magyar bajnokságnál, a kluboknál pedig rengeteg jugoszláv, bolgár labdarúgó szerepel, legutóbb például egy szlovén válogatott is odaszerződött. Arrafelé azt szeretnék, ha a japán bajnoksághoz hasonlóan egyre több sztár igazolna Kínába, mert elsősorban ebben látják a sportág fejlődését.

Kenesei: 150 ezer dollár?

A csütörtöki sajtótájékozta- tón Lang József, a ZTE FC Rt. elnöke kijelentette, hogy az átigazolás anyagi vonat-kozását üzleti titokként ke-zelik, s nem kívánta kom-mentálni azt a hírt, misze-rint Keneseiért 150 ezer dollárt ajánlott a kínai klub.

- Mit tud leendő csapatáról?


- A ZTE vezetői nem gördítettek akadályt a távozása elé?
- Egyáltalán nem, elvégre a "Zete" is szép összeget kapott értem, a kölcsönadási pénzekhez képest nagyon is szépet. Egyébként nem mindenáron akartam távozni Zalaegerszegről, jóllehet, külföldön mindenképpen ki szerettem volna próbálni magam. Nem érzem visszalépésnek a kínai fellépésemet, s abban maradtam a menedzsereimmel, amennyiben teszik az új klubom, újabb szerződést írhatunk alá, de nem kizárt a nyugat-európai, netán a koreai, vagy japán kiruccanás sem.

- Nem fél attól, hogy a távolság miatt kimaradhat a válogatottból?
- Ez nekem is megfordult a fejemben, ám remélem, a több ezer kilométer ellenére sem felejt el a kapitány. Mindössze november 30-ig szól a kölcsönadási megállapodás, s addig azért sok információt kaphat Gellei Imre is a formámról. Egyébként vasárnap indulok Pekingbe, azt viszont még nem döntöttük el, hogy a feleségem is velem tart-e, mivel év végére babát vár.

Bánki József