Vágólapra másolva!
A hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában két "rangos" mérkőzésre kerül sor. Az örökrangadóként emlegetett FTC-MTK összecsapásra zárt kapuk mögött, szombaton játsszák, míg a tabellán elfoglalt helyezek alapján érdemes a Mecsekaljára is figyelni: a listavezető Pécs a holtversenyben második Újpestet fogadja.

Nézők nélkül, csupán a televízió nyilvánossága előtt játsszák az örökrangadóval illetett Ferencváros-MTK bajnoki mérkőzést. A hazai együttes eddig veretlen (igaz, nyeretlen is) a bajnoki pontvadászatban, s a pontlevonások miatt muszáj nyernie. A formát tekintve is talán jobban állnak Lipcseiék, hiszen ahogy Garami mester fogalmazott, a játék eddig is jól ment, csak a helyzetkihasználással volt baj. A zöldek Máltán egy 5-0-s sikerrel hangoltak egy hete, az MTK ellenben súlyos vereséget szenvedett a Celtictől. A hazaiaknál Gyepes, Sowunmi, Balog és Botis sérült, Jovic pedig még eltiltását tölti, szerencsére a védelembe visszatérhet Vukmir, akit még Siófokon állítottak ki. A vendégeknél Elek sérülés okoz gondot Egervári Sándornak, őt leszámítva mindenki egészséges.

Szombathelyen a Haladás együttese komoly veszteséget szenvedett, hiszen Némethy mellett nem számíthat a hétfői edzésen külső bokacsont-törést szenvedő és az őszi idényre kieső Kincses Péterre. A csatár legalább hat hétre fekvőgipszet kap, teljes felépülése tehát legjobb esetben télre várható. A támadó kiesése nagy érvágást jelent a zöld-fehéreknek, ugyanis Kincses gyorsaságára épült volna a csapat taktikája, egyebek mellett a Videoton elleni találkozón is. Az egy győzelemmel és két döntetlennel álló, azaz még veretlen Videotonban Pantic és Dvéri hiánya nagy érvágás.

A Debrecen Siófokra látogat, s Szatmári, valamint Máté mellett valószínűleg Vincze Gábor sem utazhat el a Balaton partjára. A hazaiaknál a műtét után lábadozó Sipeki és Soós mellett Kuttor sérülése okozott némi riadalmat hét közben, ám a védő térde meggyógyult, így vállalni tudja a játékot. László Andris bokája még a kupameccsen sérült meg, csak könnyű futást végezhetett. Filipovic és Potemkin vírust szedett össze. Az eddigi 12 siófoki csatából csupán kettő végződött vendégsikerrel, a házigazdák négy döntetlen mellett 6-szor nyertek. A két gárda egyébként első alkalommal az 1985/86-os idényben találkozott egymással a legjobbak között, s a DVSC csak 1998 őszén tudott először győztesen hazatérni a Balaton-partjáról (Böőr góljával 1-0). A második, eddigi utolsó Loki-siker tavasszal született, amikor is Böőr és Sumudica két-két, valami Kiss találatainak köszönhetően 5-3-ra nyertek Szentes Lázár tanítványai.

Már a győri szurkolók sem nagyon hisznek abban, hogy csapatuk győzni tud valaha egy bajnoki mérkőzésen, ám Varga Zoltán vezetőedző töretlenül bízik a sikerben. "Lassan összeáll az általam tervezett csapat, a sérültek meggyógyulnak. Otthon nem hullajthatunk több pontot, ezért a Békéscsaba ellen feltétlen győzelmet várok. Bízom benne, hogy sikerül gólokat is rúgnunk. Egy jó hozzáállással megnyerhetjük a meccset" - nyilatkozta a szakvezető a klub honlapján. A kezdőcsapatban újra szerepel Stark és Nicsenko, s felépült Böjte, valamint Miriuta is.

A Sopron Zalaegerszegen vendégeskedik, a hazaiaknál már nem játszik Kenesei, aki Kínába szerződött, felépült viszont Vincze Ottó, így rá számíthat Bozsik Péter vezetőedző.

Vasárnap érdekes találkozó vár az Újpestre, amely a tabellán elfoglalt helyeket tekintve a forduló rangadóját játssza Pécsett. A listavezető hazaiaknál Sketiani, Kulcsár és Gaál nem léphet pályára, a liláknál pedig az izomfáradtság miatt pihenő Szanyó és a bokáját fájlaló Tokody hiányozhat.