Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordult az osztrák Sturm Graz labdarúgócsapata, miután a VfB Stuttgart a megjelölt augusztus 15-i határidőig sem utalta át a klubnak a Szabics Imréért kért nevelési díjat.

Nem viccelt az osztrák Sturm Graz labdarúgócsapatának vezetősége, amikor azzal fenyegette meg a német VfB Stuttgartot, hogy a FIFA-hoz fordul Szabics Imre ügyében. A Sturm ugyanis 360 ezer eurós nevelési díjat követel, mondván a FIFA szabályzata kimondja, ha egy 23 évesnél fiatalabb játékos ingyen is igazolható, az elhagyott egyesület nevelési díjra jogosult.

A grazi Kleine Zeitung információja szerint a klub vezetősége már megtette a lépéseket, így az ügyben a döntő szót a nemzetközi szövetségnek kell kimondania. Döntés év végére várható.

"Csütörtökön elküldtük a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek azt az alapos és részletes dossziét, amelyben leírtuk, mennyit szeretnénk kapni a játékosért" - nyilatkozta az osztrák hírügynökségnek Christian Flick, a Sturm ügyvédje.

A helyzet érdekessége, hogy az osztrák kisvárosban csapatonként másképp értelmezik a nevelési díj kérdését: a másik grazi gárda, a GAK ugyanis ugyanezt a hercehurcát már eljátszotta egyszer a Haladás és Halmosi Péter esetében.