Vágólapra másolva!
A Szlovénia elleni találatának köszönhetően a kezdő 11-ben kapott helyet és gólt is szerzett Fehér Miklós a portugál Benficában a Guimaraes elleni bajnokin. A magyar válogatott csatára ezenkívül a lisszaboni sasok első találatának is tevékeny részese volt, nem véletlen, hogy a Bola című fővárosi napilap 6-os osztályzatot adott teljesítményére, ami Fehér szerint külföldi futballista esetében elismerő kritika.

"Szerencsére jól ment a játék, a gólomon kívül pedig a 11-esnél az én lövésemet ütötte ki az ellenfél védője, akit ki is állítottak. A büntetőt aztán Zahovic értékesítette, ami az ő lelkének is jót tett múlt heti kiállítása után" kezdte Fehér Miklós, majd hozzátette. "Edzőnk, Camacho gratulált a lefújást követően, ám nagy ünneplésre nincs idő, mivel szerdán jön a Lazio a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágójára, ráadásul nagyon oda kell figyelnünk, mivel Rómában 3-1-re kikaptunk."

"Továbbá azért sem lehetünk túlzottan elégedettek - folytatta a magyar csatár -, mert a Guimaraes ellen az eredmény jobb volt, mint a játékunk. Ugyanakkor bíztató, hogy a Bola című laptól 6-os osztályzatot kaptam, ami külföldi futballista esetében remek kritika. Portugáliában ugyanis nagyon nagyot kell alakítania annak a külföldi labdarúgónak, aki magas osztályzatot, netán a mezőny legjobbja titulust kiérdemli."

A portugál bajnokság második fordulójában:
Benfica - Vitória Guimaraes 2-0
Sporting Lisboa - Belenenses 4-2
Uniao Leiria - Académica Coimbra 0-2
Rio Ave - Gil Vicente 1-1
Pacos Ferreira - FC Moreirense 1-0
Braga - Nacional Funchal 1-0
Estrela Amadora - FC Porto 1-1
Alverca - Maritimo 0-1

Az állás: 1. Sporting Lisboa 6 pont (6-3), 2. Marítimo Funchal 6 (2-0), 3. FC Porto 4 (3-1).

Bánki József