Vágólapra másolva!
Nem ez a realitás, ám annál nagyobb bravúr, hogy továbbra is a Pécs vezeti az NB I tabelláját. A baranyai gárda vasárnap az Újpest elleni hazai döntetlennel (1-1) őrizte meg vezető pozícióját, méghozzá izgalmas mérkőzésen.

Nagy Tamás, a pécsiek fiatal vezetőedzője a lilák elleni bajnokiról nyilatkozott. "Jobban kezdett az Újpest, az első félidő hátralévő részében viszont mi irányítottunk, igaz, szünet után a lilák kerekedtek fölénk, így igazságos eredmény született" - kezdte az újonc csapat trénere, majd hozzátette: "Nagyon jó eredménynek tartom ezt az 1-1-et, hiszen az Újpestnek, ahogy mondani szokás, hosszabb volt a kispadja, azaz válogatott játékosokat tudott becserélni. Én viszont a sérülések miatt nem válthattam úgy, ahogy szerettem volna. Csapatomat mindenképpen dicséret illeti, mivel egy nagyon erős Újpest ellen álltak helyt, s biztos vagyok abban, hogy Mezey György együttese beleszól majd a bajnoki cím kérdésébe. Az elmúlt hetekben rengeteget erősödött a lila-fehér gárda, például a mi felállt védelmünket is gyakran ügyesen bontották meg. Ugyanakkor, ha Márton Gabi ziccerből nem fejel fölé, akár 2-0-ra is vezethettünk volna, s ez esetben meg is nyerjük a meccset. Igaz, az újpestieknek is volt erre sanszuk, ezért mondtam azt, hogy igazságos a döntetlen."

Megjegyzésünkre, hogy a hétezer-ötszáz főnyi közönség meglehetős csendben szemlélte a találkozót, a fiatal tréner ezt mondta: "A publikum élvezte a meccset, amit jelez, hogy a végén megtapsolta csapatunkat. Ráadásul szépszámú közönség jött össze vasárnap este, ami minden futballista és edző számára öröm. A pécsi egyébként rendkívül kritikus szurkolótábor, ugyanis korábban, a nagy sikerek idején el voltak kényeztetve a jobbnál jobb eredményekkel. Nem vitás, most is a csapatnak kell jó játékkal és jó eredményekkel tűzbe hozni a nézősereget."

Bánki József