Vágólapra másolva!
Kereken egy évvel súlyos térdsérülését követően góllal és remek játékkal tért vissza a holland NAC Breda együttesébe Pető Tamás. A magyar válogatott középpályást a Vitesse elleni bajnokin nagy ovációval fogadta a bredai publikum.

"Jóllehet egy évet kihagytam, nem féltem az újabb pályára lépéstől, pontosabban azon már az előkészületi meccseken túlestem. - mondta Pető. "Akkor ugyanis még tartottam az összecsapásoktól, a Vitesse elleni 90 perc során azonban már egyszer sem húztam vissza a lábam. Sokat számított az is, hogy honfi- és csapattársaim, Babos Gábor és Fehér Csaba mellett edzőnk, Ton Lokhoff is végig mellettem állt."

- Érdekes, amit mond, hiszen amikor megsérült, még nem ő volt a vezetőedző. A légiósok éppen ilyen esetekben szoktak végleg kiszorulni a kezdőcsapatból.
- Lehet, hogy így van, de Lokhoff úr Henk ten Cate segítőjeként már alaposan megismert, talán ezért is ragaszkodott a minél előbbi visszatérésemhez. Például azt sem engedte meg, hogy a biztonság kedvéért még egy hetet Zeistben, a holland szövetség központi edzőtáborában töltsek rehabilitációs kezeléseken, jobban szerette volna, ha inkább napi egy edzésen veszek részt a csapattal.

- A hétvégi bajnoki pedig őt igazolta...
Mondanom sem kell, boldog vagyok, hogy góllal sikerült visszatérnem, a bredai közönség meg egyszerűen csodálatosan fogadott. Végigénekelték a meccset, a nevünket folyamatosan skandálták, így valóban emlékezetesre sikeredett ez a 90 perc. Egyébként a klub remek publikummal rendelkezik, van 12 ezer bérletesünk, s általában 13 ezer néző foglal helyet a lelátón, persze az Ajax, a PSV és a Feyenoord ellen rendre megtelik a 16 ezres stadion. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nincs okunk a panaszra, jól érezzük magunkat.

- Válogatottság?
- Remélem, Gellei Imre szövetségi kapitány nem felejtett el. Gyorsan hozzátenném, tudom, hogy kell még egy kis idő, amíg tökéletesen visszanyerem a formámat, elvégre a jelenlegi magyar válogatottba nehéz bekerülni. Nekem viszont ez a célom.

Bánki József