Vágólapra másolva!

"Parádés, ám egyben félelmetes légkör vár ránk közel 60 ezer néző előtt a Celtic stadionjában, szerencsére azonban vannak kapaszkodóink" - mondta Egervári Sándor, majd hozzátette: "Persze, nem a Ferencváros elleni bajnoki tapasztalataira gondolok, hiszen az Üllői úton nézők hiányában abszolút hangulattalan meccset játszottunk, de ami ennél is fájdalmasabb, nagyon gyengén futballoztunk. Pedig az elmúlt héten lényegesen jobb állapotban volt a csapat, mint az azt megelőző időszakban, sajnos ez a Fradi elleni fellépésen nem mutatkozott meg."

Az MTK sokak szerint gödörben van, a kék-fehérek mestere azonban optimista a jövőt illetően: "Úgy gondolom, hamarosan megindulunk felfelé, amire labdarúgóink képessége a garancia, ezért mondtam azt, vannak kapaszkodóink. A Celtic elleni visszavágón nagy megmérettetés lesz a számunkra, például azért, hogy miként tudunk mentálisan felkészülni a várhatóan fantasztikus hangulatra és iramra. A továbbjutás reménye számunkra minimális, ezért saját magunkat kell megmérni és felkészíteni a bajnokság további küzdelmeire no meg az UEFA-kupára is. Az összeállításról csak a kedd esti edzés után döntök, ám ezúttal biztosan kevesebb lesz a fiatal játékos a csapatban, inkább a rutinosabb labdarúgókra számítok. A fiatalok egyébként nem véletlenül tagjai Róth Antal U21-es válogatottjának, hiszen tehetségesek, ám szakmai fejlődésük okán is előnyösebb, ha kevesebb kudarcélmény éri őket sorozatban. A glasgow-i visszavágón a minimálisra szeretnénk csökkenteni a hibalehetőséget."

Egervári Sándor a Celtic Parkban tartott egyórás edzés után kihirdette kezdőcsapatát. A szerdán 20:45 órakor kezdődő találkozón az MTK a következő összeállításban kezd: Végh Zoltán - Molnár Zoltán, Komlósi Ádám, Juhász Roland, Füzi Ákos - Zavadszky Gábor, Goran Jezdimirovic, Halmai Gábor, Pisont István - Illés Béla, Torghelle Sándor.

Bánki József