Vágólapra másolva!
Szombathelyen egyre nagyobb viharokat kavar Détári Lajos, a Haladás vezetőedzőjének keddi lemondása. Noha az egykori világválogatott középpályás nem kívánt nyilatkozni az okokról, pletykaszinten elhangzott: pénzügyi okok állnak Détári távozása mögött.

Egészen pontosan az, hogy míg a játékosok már megkapták az élvonalba kerülésért járó juttatásukat, addig a szakvezető nem. Múlt héten csütörtökön ezért is jelezte a hajdani kispesti futballista, hogy távozik, amennyiben nem rendeződik az ügye. Ezzel szemben állítólag Bíró Péter ügyvezető háromszor is közölte, hogy várja az irodájában Détárit.

Ugyanakkor, mint a Rohonci úti sporttelepről megtudtuk, a szombati, Videoton elleni 3-0-s győzelem után Détári Lajos hiába várta azt Bíró Pétertől, hogy konkrétumot halljon az adósság rendezéséről, az ügyvezető arról beszélt, miszerint a két gólt szerzett Tüske játéka a spanyol megfigyelőknek is nagyon tetszett.

Détárit a Haladás szurkolói és a játékosok is nagyon kedvelték, nem véletlen, hogy az öltözőben a futballisták nehezen térnek napirendre a tréner váratlan távozásán. Néhány labdarúgó megkereste, majd Szombathelyen találkozott is Détárival, hogy változtassa meg a szándékát, ám az edző hajthatatlannak bizonyult.

Információnk szerint Bíró Péter nem fogadta el Détári lemondását, annak indoklását írásban kérte a trénertől. Mindezek után elképzelhető, hogy az ügyvezető akár szerződésszegés miatt büntetést is kilátásba helyez, ám mindezt a vasi "fővárosban" a szakvezetővel szemben fennálló tartozás tükrében meglehetősen furának tartanák.

Bánki József