Vágólapra másolva!
Pénteken este régi-új győztest avatnak az európai labdarúgó Szuperkupában: a Bajnokok Ligája idei legjobbja, az olasz AC Milan negyedszer, míg az UEFA-kupát megnyerő portugál FC Porto másodszor diadalmaskodhat. A monte-carlói összecsapás 20.45 órakor kezdődik.

Az idei mérkőzésen negyedszer csap össze a BL és az UEFA-kupa legjobbja, korábban a legjobb bajnokcsapat riválisa még a Kupagyőztesek Európa-kupájának győztese volt. A KEK viszont négy éve megszűnt, így új párosítást alkottak.

Az európai Szuperkupa ötletét 1972-ben a Glasgow Rangers (KEK-győztes) centenáriuma szolgáltatta. A skót klub ezért kihívta a BEK aktuális legjobbját, a holland Ajax Amsterdamot, amely a két találkozón 3-1-es és 3-2-es győzelmekkel mutatta meg erejét. Egy évvel később az Ajax már a hivatalos európai Szuperkupa keretében múlta felül az AC Milant.

Kilenc évvel ezelőtt az Olympique Marseille nyerte a BL-t, de később bundabotrányba keveredett. A kizárt francia együttes helyett az AC Milan játszott, s veszített az AC Parma elleni olasz párharcban.

Várható kezdőcsapatok:
AC Milan: Dida - Cafú, Nesta, Maldini, Pancaro - Rui Costa, Gattuso, Pirlo, Seedorf - Sevcsenko, F. Inzaghi
FC Porto: Vitor Baia - Jorge Costa, Carvalho, Ricardo Costa - Deco, Costinha, Maniche, P. Ferreira, Alenyicsev - McCarthy, Derlei
játékvezető: Barber (angol)