Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Monacóban elkészítette az UEFA-kupa első fordulójának kiemelését. Három, még versenyben lévő csapatunk nem került a kiemeltek közé, így a Fradi megkaphatja többek között a Liverpoolt vagy a Herthát, a Debrecen ellenfele lehet a Roma, a Bordeaux és a Hamburg, míg a Hungária körútra a Barcelona, illetve a Kaiserslautern érkezhet.

Videó a Fradi UEFA-továbbjutásáról

Az MTK lehetséges ellenfelei: Barcelona (spanyol), Kaiserslautern (német), Udinese (olasz), Dinamo Zagreb (horvát) Blackburn Rovers (angol) Panioniosz (görög), Levszki Szófia (bolgár), Hearts (skót)

A Ferencváros lehetséges ellenfelei: Liverpool (angol), Hertha (német), Slavia Praha (cseh), Villarreal (spanyol), Grasshoppers (svájci), Grazer AK (osztrák), Arisz Szaloniki (görög), FC Köbenhavn (dán)

A Debrecen lehetséges ellenfelei: AS Roma (olasz), Bordeaux (francia), Szpartak Moszkva (orosz), Wisla Krakow (lengyel), Hamburg (német), Manchester City (angol), Varteks (horvát), Leiria (portugál).

Az UEFA-kupa első körében 96 csapat lesz érdekelt, többek között olyan nagyágyúk, mint a spanyol Barcelona, az angol Liverpool vagy a német Borussia Dortmund. A sorsolásra délután egy órakor a monacói Grimaldi Forumban kerül sor. A mérkőzéseket szeptember 24-én és október 15-én kell lejátszani.

Olvasóink nagyon jól megérezték, hogy az MTK kiesik a BL-ből (persze, ehhez a 0-4 ismeretében nagy jóstehetség nem kellett), míg a Fradi, illetve a Loki továbbjut. A közel ötezer voksoló 39 százaléka gondolkodott ebben a konstellációban. 24 százalék két csapatot juttatott volna tovább, 16 százalék mindössze egy gárdát. Akadt viszont majdnem ezer szavazó (20 százalék), aki furcsán gondolkodott: úgy vélte, a Fradi és a Debrecen is kiesik, míg az MTK továbbjut a Celtic ellenében - azaz nem marad UEFA-csapat az első fordulóra. Nehéz megállapítani, hogy ők optimista vagy pesszimista kategóriát testesítenek meg...