Vágólapra másolva!
Kevés példa akad arra, hogy bármelyik labdarúgócsapatnál tartósan mellőzzenek egy világ- és Európa-bajnok kapust, de Fabien Barthez annak ellenére boldog, hogy a Manchester Unitednél jelenleg csak harmadik számú hálóőrnek számít az amerikai Tim Howard és az északír Roy Carroll mögött.

"Nem akarok távozni" - szögezte le a francia futballista. "Valamennyien átélünk hasonló helyzeteket, így én sem estem pánikba, továbbra is keményen edzek. Az igaz, hogy először kerültem ilyen szituációba, ám rutinosan dolgozom fel. Harminckét éves vagyok, vagyis elegendő tapasztalattal rendelkezem. Persze máshogy reagálnék, ha huszonhat vagy huszonnyolc éves lennék."

Barthez három évvel ezelőtt szerződött az Old Traffordra, ahol sokáig azzal együtt megingathatatlan volt a helye, hogy a bravúrok mellé túlságosan is gyakran becsúsztak hajmeresztő hibák. A legutóbbi szezon hajrájában azonban - főként a Real Madrid elleni BL-negyedddöntőben nyújtott közepes teljesítménye miatt - már Carroll állt a kapuban, majd a nyáron érkezett a magyar útlevéllel is rendelkező Howard, aki azonnal lenyűgözte Sir Alex Ferguson vezetőedzőt. Így a 2003-2004-es bajnokság eddigi négy mérkőzésén a Bartheznél sokkal fiatalabb s roppant tehetséges két kapus élvezte a bizalmat.

Nagy kérdés, hogy a francia válogatottban továbbra is első számú hálóőrnek számító klasszis mikor jut szóhoz ismét a Manchester Unitedben. Egyáltalán: szóhoz jut-e még valaha?