Vágólapra másolva!
A magyar olimpiai és egyben U21-es labdarúgó-válogatott utolsó előtti Európa-bajnoki selejtező csoportmérkőzésén 2-0-ra kikapott Lettországtól.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:
Lettország - Magyarország 2-0 (0-0)
Daugava-stadion, 250 néző
vezette: Alfonso Perez Burull (spanyol)
Lettország: Eltermanis - Roslovs, Klava, Gospodars, Logins - Sokolovs (Visnakovs 93.), Kalns, Butriks (Kirhners 87.), Gorkss - Cimanis, Kalnins.
Magyarország: Balogh - Szélesi, Nagy, Vanczák, Bodor - Tóth, Leandro, Fehér (Koplárovics 68.), Németh - Bajzát, Torghelle.
gól: Kalnins (60., 80.)
sárga lap: Németh (63.), Nagy (82.)

5. perc: Butriks 18 méteres szabadrúgása a jobb oldali kapufa mellett gurult az alapvonalon túlra.

41. perc: Torghelle 13 méteres lövése a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

44. perc: Gospodars 30 méteres szabadrúgását Balogh könnyedén tolta a keresztléc fölé.

50. perc: Bodor az alapvonalról középre rúgta a labdát, amely egy védőről Torghelléhez pattant, a csatár 6 méteres lövését Eltermanis a jobb kapufára ütötte.

60. perc: Gospodars bal oldali szögletét Kalnins 3 méterről fejelte a kapuba (1-0).

65. perc: Sokolovs jobb oldalról emelt középre, s Butriks közeli fejesét Balogh bravúrral védte.

73. perc: Németh egy visszahúzós csel után 15 méterről lőtt, s a labda a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe.

80. perc: Sokolovs jobb oldali beadását Kalnins becsúszva továbbította a magyar kapuba (2-0).

Rendkívül alacsony színvonalú első félidőt láthattak volna a szurkolók, ha egy idő után nem egymás szórakoztatásával foglalták volna le magukat. A két együttes egymást múlta alul, temérdek hiba jellemezte az első játékrészt, amely egyetlen igazi helyzetet sem hozott.

A szünet után a magyar válogatott nagy lendülettel kezdett támadni, de ahelyett, hogy megszerezte volna a vezetést, egy védelmi hiba után hátrányba került. Ezután még nagyobb erőfeszítéseket tett Róth Antal együttese, de a pontatlanságok miatt elmaradt az egyenlítés, egyszer pedig - Németh remek lövésénél - a keresztléc segített a már tehetetlen lett kapuson. A hajrában Kalnins megduplázta a hazaiak előnyét, ami végképp eldöntötte a három pont sorsát.

Ez a vereség azt jelenti, hogy Róth Antal csapata semmiképpen sem szerezheti meg az első helyet. A találkozót követően a szövetségi edző így nyilatkozott: "Sajnos csak 0-1 után kezdtünk úgy játszani, ahogy az első perctől szerettünk volna, s ez roppant kevés volt. Csak egy tapasztalattal lettünk gazdagabbak. A második hely megszerzésére továbbra is van esélyünk, ám ami a továbbjutást illeti, ennek lényegesen kisebb lett az esélye."

A magyarokkal azonos Eb-selejtezőcsoporban szereplő Lengyelország és Svédország utánpótlás-válogatottja döntetlent játszott egymással Wodzislaw Slaskiban. Az egy pontnak köszönhetően a hazaiak az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már megnyerték a 4-es csoportot, s így biztos résztvevői a jövő évi kontinenstornának. A magyar válogatott jelenleg a második helyen áll.

Eredmény:
Lengyelország - Svédország 1-1 (0-1)

A csoport állása: 1. Lengyelország 17 pont/7 mérkőzés, 2. Magyarország 12/7, 3. Svédország 11/7, 4. Lettország 9/7, 5. San Marino 3/8.