Vágólapra másolva!
Szabics Imre roppant eltökélten vár győzelmet a magyar labdarúgó-válogatottól a szerdai rigai Európa-bajnoki selejtezőn, amelyen Lettország legjobbjai ellen kell begyűjteni a három pontot. A VfB Stuttgart 22 éves csatára a két nemzeti együttes június 7-i budapesti találkozóján (3-1) az 51. és az 59. percben is betalált, így valószínű, hogy most a legutóbbinál szorosabb őrizetet fog kapni.

"Felkészültem erre, de engem csak a győzelem érdekel, azt sem bánnám, ha Király Gábor szerezné a sikert érő gólt. A recept természetesen a rendelkezésemre áll, szeretném ott folytatni, ahol abbahagytam. Tehát ismét eredményes akarok lenni a lettekkel szemben. Egyértelmű, hogy csak a három pont megszerzése jelentene boldogságot, s ez a lengyelek elleni találkozóra is igaz. Szerintem a többiek hasonlóan vélekednek, vagyis sikerekben gondolkodnak" - jegyezte meg a fiatal klasszis.

Szerdán akár már a végső sorrend is eldőlhet a 4. csoportban, ehhez Rigában és a chorzówi lengyel-svéd meccsen is vendégdiadalra van szükség. Ebben az esetben Gellei Imre szövetségi kapitány együttese a pótselejtezőt érő csoportmásodikként zárná a kvalifikációs sorozatot, az október 11-i utolsó kör eredményétől függetlenül.

"Csak magunkra figyelek, nem foglalkozom a többiek eredményével" - mondta Szabics.