Vágólapra másolva!
A csatárfenomén Ronaldo kisebb futballháborút robbantott ki Brazíliában azzal az indítványával, hogy a szövetség számolja újra a legendás Pelé válogatottban szerzett góljait.

"Brazília akkoriban mindenféle szedett-vedett csapatokkal játszott, folyton 10-0-ra nyert, s ebből Pelé általában nyolcat rúgott. Szerintem csak az igazi meccseket kellene beszámítani, mert én ma már nem villoghatok efféle furcsa együttesek ellen" - mondta a Real Madrid világbajnok csillaga, hozzátéve: az 1996-os atlantai olimpián elért találatait is tekintetbe kéne venni a statisztikájában.

A 26 éves támadó a közelmúltban bejelentette, hogy szeretné megdönteni a Fekete gyöngyszem gólrekordját a válogatottban. Ő eddig 49-szer volt eredményes, így még kereken 46-ra van szüksége ahhoz, hogy a nevével kezdődjön a lista, elődje ugyanis 95-ször talált be az ellenfelek hálójába.

A jelenleg New Yorkban tartózkodó, 62 éves Pelé még nem reagált Ronaldo felvetésére, de egy vasárnapi tévéműsorban leszögezte: "Csak egy Pelé van, mint ahogy Frank Sinatrából vagy Michelangelóból is csak egy volt. Én voltam a legjobb és kész!"