Vágólapra másolva!
A libériai George Weah lehet a nigériai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Az AC Milan és a Chelsea egykori klasszisa legutóbb a libériai nemzeti csapat élén dolgozott.

"Ha valóban megkapnám a lehetőséget, akkor szívesen vállalnám a feladatot. A legjobb afrikai futballisták Nigériában vannak, ezért megtisztelnének, ha én vezethetném a szuper sasokat" - nyilatkozott az AC Milan volt aranylabdás sztárja a Vanguard című lapnak.

A nigériai szövetség (NFA) még nem találta meg a megfelelő embert a kapitánya posztra, de jelenleg több híres edzővel is - Bruno Metsu, Alain Giresse, Henri Kasperczak - tárgyalásokat folytat. Weah egyelőre nem szerepel a szövetség hivatalos "kívánságlistáján", ám az egykori támadó edzői képességeit jól mutatja, hogy a libériai válogatottal - játékos-edzőként - a múlt évben sikerült kijutnia a Nemzetek Kupájára

Profi karrierje során Weah megfordult az AC Milan, a Chelsea, a Manchester City és az Al-Dzsazíra együtteseiben. 1995-ben Európa és Afrika mellett a világ legjobb játékosának is megválasztották.