Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga hatodik fordulójának vasárnapi zárt kapus mérkőzésén a Ferencváros két idegenlégiós, Jovic és Sasu találataival viszonylag simán verte a Sopront. A vendégek az első helyről visszaestek az ötödikre, míg a Fradi négy pontjával továbbra is utolsó előtti a táblázaton. Szombaton az Újpest Győrben ikszelt: Kovács Zoltán, a lila-fehérek támadója szerint győzelmet szalasztottak el. A Pécsett újabb vereséget szenvedő ZTE középpályása, Vincze Ottó úgy véli: már jól játszottak a zalaiak - ennek ellenére még mindig nincs pontjuk.

Arany Ászok Liga, 6. forduló:
Ferencvárosi TC - Matáv-Sopron 2-0 (1-0)

Üllői út, zárt kapus
vezette: Szarka
Ferencváros: Szűcs - Bognár, Dragóner, Kiss Gy. - Kriston, Lipcsei, Zováth, Leandro - Rósa D., Jovic (Sasu, 59.), Gera (Kapic, 78.).
Sopron: Milinte - Bagoly, Lazic, Pető, Hanák - Baumgartner (Cseke, 46.), Lambulic, Pintér, Fehér (Sira, 46.) - Tóth M., Tiber (Balaskó, 57.).
gól: Jovic (17.), Sasu (65.)
sárga lap: Rósa D. (74.), illetve Bagoly (49.), Balaskó (64.)

17. perc: Gerát ugratták ki a leshatárról a bal szélen, a válogatott csatár nagyszerűen passzolt a kapuval szemben teljesen üresen álló Jovichoz, aki 10 méterről okosan a jobb alsó sarokba helyezett (1-0).

23. perc: Gera 22 méteres, jobb sarokba tartó szabadrúgását Milinte látványos vetődéssel ütötte vissza a mezőnybe.

34. perc: Lipcsei ugratta ki jó ütemben Gerát, ám a ferencvárosi támadó a bal alsó sarok mellé lőtt.

47. perc: Szűcs véletlenül Tiberhez gurította a labdát, a soproni csatár átemelése azonban nem sikerült, a kapus hárított.

65. perc: Sasu lépett ki a soproni védők közül, s a kapujából kimozduló Milinte mellett a hálóba gurított (2-0).

Gyakorlatilag az egész első félidő unalmas mezőnyjátékkal telt. Mindent elmond a találkozónak ezen szakaszáról, hogy a soproniak egyszer sem, míg a hazaiak mindössze háromszor találták el az ellenfél kapuját. A folytatásban is alacsony színvonalú volt a mérkőzés, továbbra sem forogtak veszélyben a kapuk. A hazaiak annak köszönhetik győzelmüket, hogy valamivel többet tettek a sikerért, mint a forduló előtt listavezető vendégek.

(MTI)