Vágólapra másolva!
Megérdemelt hazai győzelmet hozott a vasárnap esti zárt kapuk mögött rendezett Ferencváros-Sopron bajnoki mérkőzés. A zöld-fehérek egyre egységesebben futballoznak, ráadásul az idény előtti csatárínség is a múlté, hiszen a soproniak ellen egyaránt gólt szerzett Jovic és Sasu mellett a szerdai nyíregyházi Magyar Kupa-fellépésen immáron Tököli Attilára is számíthat Garami József, aki Pintér Attila kritikái kapcsán ellenérzéseit is megfogalmazta.

A veresége ellenére az éllovas Balatontól csak egy ponttal lemaradó Sopron vezetőedzője, Pintér Attila a lelátóról is gyanúsnak tűnő szituáció végén reklamált 11-est a hajrában, továbbá nem értette, az első gól előtt a partjelző miért engedte le a zászlaját, miután egy másodperccel korábban felemelte azt, vagyis lest jelzett. Ez esetben egyébként egyértelmű volt, hogy nem a tényleg lesen lévő Jovic kapta a labdát, hanem a hátulról indult Gera, aki ezt követően centerezett a szerbiai csatár elé.

"A zárt kapus mérkőzés mindenki számára büntetés, jóllehet a Sopron nem vétett semmit, hogy ilyen körülmények között kelljen futballoznia" - dohogott Pintér Attila. "A vereség ellenére nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, mivel jól játszottunk, s kétszer negyedóra kivételével rákényszerítettük akaratunkat a Fradira. Sajnos azonban a futballt gólra játsszák, s a Ferencváros rutinos labdarúgói, két hibánkat kihasználva, kivégeztek bennünket. Mindenesetre kíváncsi vagyok a televíziós visszajátszásra, a hajrában ugyanis úgy láttam, büntetőt kellett volna kapnunk. Az is érthetetlen, hogy ha a partjelző felteszi a zászlaját, a következő mozdulattal miért engedi azt le, hiszen védőink, közöttük is elsősorban Pető Zoltán emiatt állt le az első hazai gól előtt."

Garami József, az FTC szakmai igazgatója a meccs értékelésével kezdte: "Megérdemelten nyertünk, hiszen az első félidőben jól és fegyelmezetten futballoztunk, a másodikban pedig okosan. Gratulálok Pintér Attilának, aki jó csapatot alakított ki Sopronban, s kívánom neki, hogy szép sikereket érjen el az edzői pályán."

A tiszteletkört követően aztán a Fradi mestere is támadásba csapott át: "Annyit szeretnék megjegyezni, hogy sohasem foglalkoztam a játékvezetéssel, még akkor sem, ha a csapatomat sújtották az ítéleteikkel. Az utóbbi hetekben megindított összeesküvés-elmélet gyártása kezd unalmassá válni, s a magam részéről visszautasítom, hogy a bírók kompenzálnák a klubot ért büntetéseket."

Az este végül is békében ért véget, hiszen Pintér Attila, mielőtt elhagyta az Üllői úti stadiont, bekopogott a bírói öltözőbe, s higgadtan köszönt el a mérkőzés dirigenseitől.

Bánki József