Vágólapra másolva!
A Serie A hét végi fordulójában a második helyezett Juventus otthonába látogat a remek formában lévő éllovas AS Roma. A torinóiak ásza, az Aranylabdára is esélyes Pavel Nedved a derbi előtt kijelentette: Totti a legjobb olasz játékos. Del Piero nem sértődött meg.

A hét végi forduló párosítása

Olaszországban a harmadik fordulóra kerül sor a hét végén, az egyetlen vasárnapi mérkőzésen a BL-második és bajnoki címvédő Juventus a múlt héten 5-0-ra diadalmaskodó Romát fogadja. Akkor a fővárosiak csapatkapitánya és játékmestere, Francesco Totti két gyönyörű góllal vette ki a részét a győzelemből, és a szurkolókat most leginkább az foglalkoztatja, hogy a Farkasok vajon valóban ilyen jó formában vannak, avagy csak "fellángolás" volt-e a múlt heti győzelem. A Juventus minden bizonnyal keményebb ellenfél lesz a Bresciánál, a Zebrák múlt vasárnap a Chievót verték idegenben 2-1-re, és szerdán szintén ennyit játszottak a Galatasarayjal az első BL-fordulóban.

A vendéglátók középpályása, a sokak szerint az Aranylabdára is esélyes Pavel Nedved már meg is szólalt a mérkőzés kapcsán, ám nem győzelemről, netán vereségről beszélt, hanem a vendégek egyik (kulcs)játékosát vette górcső alá. "Totti a legjobb olasz játékos" - mondta a cseh irányító egy sajtóbeszélgetésen. Egyből jött a kérdés: és Del Piero? "Persze, ő is jó, vasárnap ők fogják eldönteni a mérkőzést."

Nedved rendelkezik egy különleges gólrekorddal, még mint Lazio-játékos ugyanis nem kevésszer eredményes volt a városi rivális ellen: "A Roma ellen viszont Torinóban még soha nem lőttem gólt" - szögezte le a szőkehajú játékos.

A Juve másik sztárja, a szerdán is gólt szerző Del Piero nem reagált Nedved felvetésére, ellenben úgy véli, csapatának még javulnia kell, ha vasárnap győzni akar. "A Galata elleni játékunk, bár győztünk, visszalépés volt a korábban mutatott teljesítményünkhöz képest. Tudjuk, a Roma győzni jön Torinóba, így mindenképpen a régi arcunkat kell mutatnuk ellenük."