Vágólapra másolva!
A szombati MTK Hungária-Balaton FC (1-0) NB I-es labdarúgó bajnoki mérkőzés után - a balatoniak szakvezetőjén, Csertői Aurélon kívül - még a győztes csapat edzője, Egervári Sándor is kifogásolta Hanacsek Attila játékvezető tevékenységét.

Szombaton este az MTK ellen bebizonyította a Balaton FC, hogy egyáltalán nem a véletlen műve eddigi remeklése. A balatoniak ugyanis fegyelmezetten, sokat futva egyszerűen helyzetig sem engedték jutni a hazaiakat, ellenben Csertői Aurél együttese Mészáros révén már az első percben vezetést szerezhetett volna. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy a későbbiekben egyik kapu előtt sem alakult ki ziccer.

Üvöltésre mégis volt ok, előbb az MTK hívei szidták Hanacsek Attilát, amiért Halmai olyan esetért kapott sárga lapot, amiért a siófoki Vörös nem, ugyanakkor a játékvezető ennél is nagyobb hibát követett el a második félidőben, amivel az eredményt is befolyásolta. A 71. percben ugyanis Molnár felvágta a 16-oson belül Usvatot, ám Hanacsek nem sípolt, mindennek tetejében az ellentámadásnál - noha Illés Bélához hozzá sem ért Radic - mégis szabadrúgást ítélt, amiből Czvitkovics az addig magabiztosan védő Csernyánszki hasa alatt lőtt a hálóba (1-0).

Ritkaság, de ezúttal a győztes csapat edzője is kifogásolta a játékvezető tevékenységét. "A játékvezető tévedéseivel megzavarta a játékosokat, rengeteg fordított ítélete volt, minket legalább ötvenszer sújtott ezekkel. Miközben az ellenfél durvaságait elnézte, Halmai kapott sárga lapot, s ha ez nincs, akkor a hajrában történt kiállítása is elmarad. Természetesen a győzelemnek örülök, hiszen a játékosok az utolsó pillanatig küzdöttek a sikerért, a játékunk azonban bőven hagyott kívánnivalót az olykor kilenc emberrel védekező balatoniak ellen. Vasárnaptól már kizárólag a Dinamo Zagreb elleni UEFA-kupa-mérkőzésre koncentrálunk" - értékelt Egervári Sándor, az MTK szakvezetője.

Csertői Aurél, a balatoniak trénere a következőket mondta a mérkőzésről: "Teljesítményünkről talán mindent elárul, hogy az MTK egyetlen helyzetet sem tudott kialakítani a kapunk előtt. Kőkeményen küzdöttünk, abszolút rászolgáltunk volna az egy pontra, ám a játékvezető másként gondolta. Nem adott meg számunkra egy egyértelmű 11-est, viszont befújt egy olyan szabadrúgást az MTK-nak, amit nem előzött meg szabálytalanság, ráadásul ebből kaptuk a gólt. A durvaságokról csak annyit, az MTK-ból Halmait már az első félidőben ki lehetett volna állítani, Usvatot Molnár úgy felrúgta, hogy felszakadt a bőr a combján, mi mégsem vettük át ezt a harcmodort. Talán érthető, hogy fájdalmas körülmények közepette fosztottak meg bennünket minimum egy ponttól. Ettől függetlenül sok sikert kívánok az MTK-nak az UEFA-kupában."

Bánki József

Czvitkovics góljával verte a Balatont az MTK/sport/magyarfoci/20030920tovabbra1.html?pIdx=3