Vágólapra másolva!
Garami József, az FTC szakmai igazgatójának első számú segítője, Pölöskei Gábor szombaton Koppenhágában, a Parken-stadionban tekintette meg a zöld-fehérek UEFA-kupa-ellenfele, az FC Köbenhavn bajnokiját az újonc Herfölge ellen. Pölöskeit Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatója is elkísérte a dán fővárosba, mivel a sportvezetőt a liga az év végéig eltiltotta a hazai mérkőzések látogatásától.

Pölöskei Gábor a következőket mondta a koppenhágai csapatról szerezett tapasztalatait. "Koppenhágában újfent bebizonyosodott számunkra, hogy mekkora a futballkultúra közötti különbség a külföldiek és a mienk között" - kezdte Pölöskei. "Amennyiben a sportágat körülvevő milliőt, a feltételeket vesszük alapul, el sem érdemes utaznunk, de szerencsére nem csak ezen múlik a siker. Mindenestre a Parken-stadion láttán csak ámultunk bámultunk. Az ultramodern létesítmény olyan, mint az Amsterdam ArenA, 45 ezer néző fér el a lelátókon, s teljesen befedhető. A pálya szélén nincsenek kerítések, nem láttunk rendőröket, csupán néhány rendezőt, ami szintén jelzi, mennyire kellemes hangulat veszi körül a futballt Dániában."

"A csapatról annyit, hogy az utóbbi időben nincs a legjobb formában az FC Köbenhavn, ám ez nem szabad, hogy megtévesszen bennünket. Tudjuk ugyanis, hogy kifejezetten erős csapat vár ránk, amely 4-4-2-es hadrendben játszik. A szombati meccs egyik legjobbja a norvég válogatott Mykland volt, aki ugyan keveset fut, de alig akad rossz átadása, nem véletlenül az egyik legnagyobb kedvenc a hazai szurkolók körében. A középpályán több jó és sokat futó játékosa van az FC Köbenhavn együttesének, míg a csatársorban a dél-afrikai Zouma megsérült, a másik támadó pedig a brazil Alvaro Santos volt, majd a helyére a magas Peter Möllert cserélték be, s ekkor már főként felívelték a center fejére a labdát, azaz erre is fel kell készülnünk."

"Ezúttal sem futballoztak jól a koppenhágaiak, mégis azt mondom, szerdán este komoly játékerőt képviselő csapatot fogadunk az Üllői úton. Ha tavaly őszi ellenfelünkhöz, a Bundesligát jelenleg vezető Stuttgarthoz akarnám hasonlítani az FC Köbenhavn-t, a németek erejét csúcsformában elérik a dánok, de semmiképpen sem sokkal gyengébbek Szabics Imre jelenlegi klubjánál."

Bánki József