Vágólapra másolva!
A Serie A élén álló AS Roma elnöke, Franco Sensi azt ígéri a szurkolóknak, hogy a Juventus játékosa, a holland Edgar Davids júniustól a fővárosiakhoz igazol, s azt is bejelentette, hogy az Ajaxtól érkező új igazolás Chivu árát hamarosan kifizetik az amszterdamiaknak. Francesco Totti a Laziót nem tekinti komoly ellenfélnek.

"Edgar Davids 2004 júniusától a Roma mezét fogja viselni" - mondta a fővárosi együttes elnöke a Juventus holland középpályásáról, akit már régóta meg szeretne szerezni a Serie A-t jelenleg vezető együttes. Mivel Davidsnak lejár a szerződése Torinóban, jövőre ingyen igazolható lesz.

Sensi Christian Chivu végleges leigazolásáról is ejtett pár szót: a vezető szerint négy napon belül kifizetik a román sztárhátvéd teljes vételárát, ráadásul készpénzben, azaz nem lesz szükség semmiféle bankgaranciára.

Korábban igen rossz viszonyban volt a gárda vezetőedzőjével, egyszer még azt is mondta neki, hogy menjen Madridba edzősködni. Sensi szerint mára minden megváltozott: "Jó a viszonyom Fabio Capellóval, lezártuk a régi ügyeket. Már csak előre tekintünk." Hozátette: vannak Európában erősebb csapatok a Románál (a MU, a Real és a Chelsea), a Juvéval azonban felveszik a versenyt a Farkasok.

A Roma csapatkapitánya, Francesco Totti is szót kért, és az egyik olasz napilapban a rivális Lazióról nyilatkozott: "Úgy érzem, a Lazio nem esélyes a bajnok címre, noha badarság lenne lebecsülni őket. Szerintem a Juventus és az Inter lesz a legnagyobb ellenfelünk."

A játékmester a hét végi, Juve elleni bajnokira így emlékezett vissza: "Soha életemben nem láttam még csapatot olyan jól játszani a Delle Alpiban, mint mi tettük a második félidőben." A mérkőzés vége 2-2 lett, és a döntetlen a Romának kedvezett, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően élen áll a táblázaton - épp a címvédő Juventust megelőzve.