Vágólapra másolva!
Az angol Premiershipben szereplő két liverpooli futballcsapat, a Liverpool FC és az Everton képviselői tárgyalásokat kezdtek arról, hogy közös stadiont építsenek. A Liverpool már régóta tervezi egy új, többmillió fontos költségvetésű aréna megépítését a Stanley Parkban, míg az Everton szintén el kíván költözi a Goodison Parkból.

Az észak-nyugati feljesztési iroda (NWDA) és a városi közgyűlés felkérte a két klubot, hogy együtt fontolják meg, milyen gazdasági fejlődéshez és egyéb előnyökhöz juthatnak, ha közösen felépítenének egy új, világszínvonalú stadiont Liverpoolban.

A Liverpool FC már régóta el akar költözni az Anfield Roadról, legutóbbi tervük arról szólt, hogy október elején megkezdik az építését egy több millió font értékű és költségvetésű stadion építését a Stanley Parkban. Az Everton szintén nem elégedett jelenlegi otthonával, a Stolverkosok legutóbb a Mersey-parton elhelyezkedő Kings Dock közelében akartak építkezni, de ez a kísérlet kudarcba fulladt.

A közös stadion ötlete nem váltott ki osztatlan elismerést a két klub szurkolói körében, Európa több nagyvárosában (Milánó, Róma) viszont már bevált a közös stadion ötlete. Egy közös liverpooli aréna gondolata már 1960-ban, majd 1989-ben (a sheffieldi Hillsborough-stadionban történt tragédia után) is felvetődött, de a terv egyik alkalommal sem vált valóra.