Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség azon döntésének köszönhetően, hogy a Bajnokok Ligájában csak egy csoportkört bonyolítanak le, az UEFA-kupa némiképp kilépett a BL árnyékából, hiszen a második számú európai kupasorozat mérkőzéseit így nem a BL-meccsek előtti vagy utáni napokon rendezik. A héten sorra kerülő első fordulóban néhány igazi nagyágyú is pályára lép, így a Barcelona, a Liverpool, az AS Roma vagy a Borussia Dortmund, és a magyar gárdák mellett néhány külföldi csapatnak is drukkolhatunk honfitársaink miatt.

Három fronton érdekeltek UEFA-csapataink

Érdekesség, hogy spanyol csapat mindezidáig csak két alkalommal tudta elhódítani az UEFA-kupát, és mindkétszer a Real Madrid nyerte meg a trófeát. Ezen a mérlegen szeretne most javítani az FC Barcelona, amely számára már az előző szezonban sokáig a nemzetközi kupaszereplés elérése is távolinak tűnt, így a klubnál egyáltalán nem becsülik le az UEFA-kupa fontosságát. A csapat mestere, Frank Rijkaard eddigi edzői pályafutása során még nem szerepelt az európai porondon, így számára a szlovák Matador Púchov elleni idegenbeli találkozó mindenképpen történelmi lesz. A holland szakvezető a hírek szerint alaposan megkavarja majd kezdő tizenegyét a legutóbbi, Osasuna elleni bajnokihoz képest: a kapuban végre a nyáron igazolt Rüstü Recber állhat, és várhatóan kimarad az argentin Javier Saviola, akinek a helyén a portugál Ricardo Queresma szerepelhet majd, aki a hét végén csereként beállva új lendületet adott a csapatnak. A másik oldalon elsősorban abban reménykednek, hogy megússzák gólzáporos vereség nélkül: tavaly ez nem jött össze a szlovákoknak, hiszen egy évvel korábban 10-1-es összesítéssel búcsúztak a francia Girondins Bordeaux ellenében.

Menetrend

A szerdai és csütörtöki program, pontos kezdési időpontokkal.
Részletek>>>


Forrás: [origo]

Tekintse meg az [origo] új BL-oldalát. Az összes létező információ a legrangosabb európai kupasorozatról itt megtalálható.


Ami a Romát illeti, a Farkasok jól kezdték a Serie A-t, és a hírek szerint a bajnokság valamivel fontosabb a számukra, Capello legalábbis az előzetes híresztelések szerint pihentetni akarja Montellát, Cassanót, Émersont, Samuelt és Mancinit is. Igaz, így olyan focisták kapnak játéklehetőséget, mint Carew, Tommasi, Delvecchio és Dellasz, vagyis az olaszokat azért nem kell félteni.