Vágólapra másolva!
Három góllal vette ki részét a Leicester City elleni 4-1-es győzelemből Ruud van Nistelrooy, a Manchester United holland csatára. A Premiership 7. fordulójában a Chelsea kiszenvedte a sikert az Aston Villa ellen, nyert a Birmingham City és a Middlesbrough, míg a Wolverhampton még mindig nyeretlen.

Magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a Manchester United labdarúgócsapata a leicesteri Walkers-stadionban, s továbbra is tartja a lépést a nagy rivális Arsenal és Chelsea együttesével. A találkozó hőse a holland Ruud van Nistelrooy volt, aki három gólt is szerzett, illetve az Paul Scholes, aki visszatérve hosszú sérüléséből két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Nyert a Chelsea is, a fővárosiak Jimmy Floyd Hasselbaink 42. percben szerzett góljával zsinórban negyedszer gyűjtötték be a három pontot - az áldozat ezúttal David O'Leary Aston Villája volt.

"Összességében boldog vagyok, mert a mérkőzés alatt sokat nyűglődtem, és a szenvedtem. Jobb dolog rossz játékkal nyerni, mint jól futballozva veszíteni. Be kell vallani, a Villa megérdemelte volna az egy pontot, Angel két hatalmas ziccert is elhibázott" - sóhajtott nagyot a kiszenvedett siker után Claudio Ranieri, a Kékek mestere.

Birminghamben azért akadt ok az örömre is, igaz, nem a Villa, hanem a City jóvoltából, amely Stephen Clemence és Stan Lazaridis találataival 2-0-re verte a Portsmouth-t.

Sokáig úgy tűnt, megszerzi első győzelmét a Wolverhampton Wanderers, ám Boltonban a hazaiak Alex Rae távoli emelésével a 85. percben pontot mentettek. A Middlesbrough gyorsan dűlőre vitte a dolgot, s Malcolm Christie 12. percben szerezett gólja eldöntötte a Southampton elleni összecsapást.

Premiership, 7. forduló:
Leicester City - Manchester United 1-4 (0-3)
gól:
Siclair (73.), illetve Keane (15.), van Nistelrooy (16., 45., 52.)

Chelsea - Aston Villa 1-0 (1-0)
gól:
Hasselbaink (43.)

Birmingham City - Portsmouth 2-0 (1-0)
gól:
Clemence (20.), Lazaridis (50.)

Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-1)
gól:
Davies (85.), illetve Rae (29.)

Southampton - Middlesbrough 0-1 (0-1)
gól:
Christie (13.)
kiállítva: Phillips (89., Southampton)