Vágólapra másolva!
Az MTK Hungária a papírformának megfelelően hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Békéscsabát az Arany Ászok Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Arany Ászok Liga, 9. forduló:
MTK Hungária - Békéscsabai Előre FC 2-0 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 1500 néző
vezette: Szarka
MTK: Végh - Molnár (Zabos, 46.), Halmai, Juhász, Füzi Á. - Czvitkovics, Jezdimirovic, Illés, Rednic (Szabó O., 69.) - Torghelle (Lengyel, 71.), Silva
Békéscsaba: Simunic - Schindler, Bánföldi, Udvari, Bujáki (Miculescu, 49.) - Kovács N. (Hoffmann, 77.), Simon, Valentényi, Vincze Z. - Tóth Gy. (Javrujan, 62.), Kovács B.
gól: Torghelle (45.), Halmai (53.)
sárga lap: Udvari (33.)

A Békéscsaba az első perctől világossá tette, hogy ezúttal csak az egyik pontért utazott a fővárosba. A betömörülő viharsarkiakkal szemben az MTK-nak nem okozott problémát eljutni a vendégtizenhatosig vagy még tovább, a védelem kijátszásához azonban a látottaknál több elképzelésre és a megoldások gyorsabb kivitelezésére lett volna szükség. A bajnokot igencsak tisztelő Békéscsaba azonban nem kerülhette el a sorsát, Torghelle a szünetbeli szigorú edzői intelmeket megelőzendő a félidő utolsó percében bombázott Simunic kapujába.

A második játékrészre kikocogó hazaiak egy a kapott góltól teljesen szétesett Csabával szembesültek, így Halmai révén félgőzzel is növelni tudták az előnyüket, sőt, a vendégek védelmén tátongó lyukak láttán egy gólkülönbség-javító végeredmény sem tűnt valószínűtlennek.

Ehelyett Torghelle háromszor elesett a tizenhatoson belül, a Békéscsaba pedig olykor átmerészkedett az MTK térfelére, a kaput azonban nem sikerült eltalálnia. Az utolsó negyed órára mindkét együttes beletörődött az eredménybe, ennél fogva tovább lanyhult az addig sem túl öldöklő küzdelem. Az MTK győzelme megérdemelt, de kicsit nagyobb erőbedobással fölényesebb is lehetett volna.

19. perc: Juhász 20 méterre saját kapujától utolsó emberként eladta a labdát, de Tóth Gy. lövését Végh bravúrral lábbal hárította.

45. perc: az MTK bal oldali szögletét követően Torghelle elé pattant a labda, a csatár 10 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-0).

53. perc: Czvitkovics jobb oldali szöglete után Halmai fejelhetett, s a bal sarokba tartó labdába Simunic már csak beleütni tudott, hárítani nem (2-0).

55. perc: Rednic bal oldali beadását követően Torghelle a földre fejelte a labdát, amely onnan a keresztléc fölé pattant.

70. perc: Javrujan ugratta ki Miculescut, aki csak centikkel tévesztette el a jobb alsó sarkot.