Vágólapra másolva!
Kihirdette a lengyel nemzeti csapat ellen készülő keretét Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 2004-es Európa-bajnokság selejtezőinek utolsó csoportmeccse előtt nincs meglepetés a névsorban.

Az október 11-én, a Puskás Ferenc-stadionban 17 órakor kezdődő mérkőzés megnyerése esetén a lengyel és a magyar csapatnak is jó esélye van arra, hogy a továbbjutást és pótselejtezőt érő második helyen végezzen a 4. selejtezőcsoportban. A svédek már bizonyosan csoportelsők, ám ha Stockholmban nyerni tudnak (vagy döntetlenre végződik a magyar-lengyel meccs), akkor még a jelenleg második lettek is továbbjuthatnak.

Gellei Imre egy nagy sorozat utolsó mérkőzése előtt nem tervez semmilyen lényegi változtatást sem a válogatott keretében, sem a csapat struktúrájában, a megszokott felkészülési rendben. Nem készülhet a többiekkel a műtétje után még lábadozó Urbán Flórián, a több mint fél éve súlyos sérülést szenvedett Gyepes Gábor, s az ismét sérült Pető Tamás sem, akit szeretett volna újra meghívni keretébe a kapitány. Ott van a keretben, de még nincs százszázalékos állapotban a bokaproblémákkal küszködő Fehér Csaba (a Newcastle elleni UEFA-kupa meccse sérült meg), Gera Zoltán és Dárdai Pál, bízni lehet azonban abban, hogy a mérkőzésig hátralévő időben mindhárman rendbe jönnek.

Szabics Imrének a Manchester United elleni gólja és gólpassza után bérelt helye van a csatársorban, de a hírek szerint jó formában van Kenesei Krisztián is, aki kínai kupagyőztes lett, ráadásul két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét csapata, a Beijing 3-0-s győzelméből.

Változás a lengyel keretben
Pawel Janas szövetségi kapitány egy helyen változtatott a magyarok ellen készülő keretén. A sérült Pawel Kryszalowicz helyére Andrzej Niedzielan került, így a legutóbb ezüstérmes, most hét forduló után 4. Groclin Grodzisk Wielkopolskit öten képviselik. A lengyelek hétfőtől Wronkiban gyakorolnak, s csütörtökön érkeznek Budapestre.


A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Végh Zoltán (MTK).

Védők: Bódog Tamás (Mainz), Dragóner Attila (Ferencváros), Fehér Csaba (NAC Breda), Juhár Tamás (Újpest FC), Korolovszky Gábor (Omonia Nicosia), Szekeres Tamás (Debreceni VSC-MegaForce).

Középpályások: Böőr Zoltán (Debreceni VSC-MegaForce), Dárdai Pál (Hertha BSC), Füzi Ákos (MTK), Lendvai Miklós (Charleroi), Lipcsei Péter (Ferencváros), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Vasile Miriuta (Győri ETO FC).

Csatárok: Fehér Miklós (Benfica), Gera Zoltán (Ferencváros), Kenesei Krisztián (Beijing Hyundai Cars), Szabics Imre (VfB Stuttgart).

Biztonsági tartalékok: Babos Gábor (NAC Breda), Kabát Péter (Kärnten), Farkas Balázs (Újpest FC), Tóth Norbert (Panioniosz), Kovács Zoltán (Újpest FC), Sebők József (AEL Limassol).

A találkozót a spanyol Manuel Enrique Mejuto Gonzalez vezeti. Belépők az IBUSZ-irodákban 2500, 3500 és 6000 forintért kaphatók, míg a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban hétfőtől válthatók meg a jegyek. A budapesti összecsapás egy időben kezdődik a Svédország-Lettország találkozóval, mert három csapat még esélyes a továbbjutást jelentő második hely megszerzésére.