Vágólapra másolva!
Trezeguet hajrában értékesített büntetőjének köszönhetően a Juventus 2-1-re verte a Bologna csapatát, s öt forduló után átvette a vezetést a Serie A-ban. A Roma Sienában ikszelt, a Modena, az Udinese és a Brescia egyaránt háromgólos sikert aratott idegenben. A Milan a vártnál simábban "idegenben" legyőzte városi riválisát, az Internazionalét.

Internazionale - AC Milan 1-3 (0-1)
Internazionale: Toldo - J. Zanetti, Adani, F. Cannavaro, Cordoba - van der Meyde (Helveg, 36.), C. Zanetti, Emre, Kily Gonzalez (Brechet, 67.) - Kallon (Martins, 46.), Vieri.
Milan: Dida - Cafú, Nesta, Maldini, Pancaro (Costacurta, 68.) - Gattuso, Pirlo, Seedorf (Ambrosini, 75.) - Kaká - F. Inzaghi (Serginho, 84.), Sevcsenko.
gól: Martins (79.), illetve F. Inzaghi (39.), Kaka (46.), Sevcsenko (77.)
sárga lap: Kily Gonzalez (43.), F. Cannavaro (50.), Cordoba (71.), illetve F. Inzaghi (43.), Nesta (45.)

A Bajnokok Ligája-győztes Milan az Inter elleni városi derbin az első perctől kezdve jobban játszott, s a kék-feketék csak elvétve jutottak el Dida kapujáig, így a szünetig teljesen megérdemelten egygólos előnyre tettek szert a vendégek. A folytatásban sem változott a helyzet, sőt Kaka 36 másodperc elteltével betalált, ezzel el is döntötte a három pont sorsát. A Milan további helyzeteiből Sevcsenko egyet kihasználva tovább növelte csapata előnyét. Az Inter Martins góljával még szépíteni tudott, de ez csak arra volt elég, hogy ellenfele ne vegye át a vezetést a tabellán az élen álló Juventustól.

39. perc: Pirlo 20 méteres szabadrúgása megpattant Filippo Inzaghin, így a labda az ellentétes irányba vetődő Toldo mellett a kapu jobb oldalába vágódott (0-1).

46. perc: Gattuso cselezgetett a 16-oson belül, majd középreadását a rendkívül jó ütemben érkező Kaká 5 méterről a jobb alsó sarokba fejelte (0-2).

77. perc: Sevcsenko Cafúval kényszerítőzött a jobb oldalon, s az ukrán csatár 5 méterről a bal felső sarokba lőtt (0-3).

79. perc: Martins egymaga kicselezte a Milan egész védelmét, majd 15 méterről a jobb felső sarokba bombázott (1-3).

Idegenben továbbra sem szenvedett még vereséget az AS Roma labdarúgócsapata, miután a Serie A 5. fordulójában gól nélküli döntetlent ért el az újonc Siena otthonában. A két csapat nagyiramú találkozót vívott egymással, sok helyzetet dolgoztak ki a csatárok, de egy les címén (hibásan) érvénytelenített hazai gól, és egy elmaradt Roma-büntetőn kívül igazán komoly gólhelyzet nem alakult ki a kapuk előtt.

Umberto Agnelli, a Juventus tiszteletbeli elnöke úgy véli: a torinói csapat holland klasszisa, Edgar Davids a következő idénytől az AS Roma labdarúgója lesz. "Úgy vélem, hogy a klub és a játékos megállapodott egymással, sőt talán már az előszerződést is aláírták" - mondta Agnelli.

A 30 éves középpályás 2004 nyaráig kötelezte el magát a Juventusszal, s így ingyen igazolhatna Fabio Capello csapatához. A fővárosiak vezetőedzője már évek óta szeretné megszerezni durvaságairól és vehemenciájáról is elhíresült sztárt, azonban pénzhiány miatt eddig mindig meghiúsult az üzlet.

A Siena-Romához kapcsolódó sajnálatos hír, hogy szívinfarktus következtében egy szurkoló elhunyt a mérkőzésen. Az 58 éves Renzo Da Frassinit azonnal a helyi kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni. A találkozó krónikájához tartozik még, hogy összesen 62 drukkert vett őrizetbe a rendőrség. Legtöbbjüknél hamis belépőket találtak, de az egyik fanatikus baseballütővel érkezett az összecsapásra. További 473 vendégszurkolót visszairányították Rómába, ugyanis jegy nélkül érkeztek a toszkán kisvárosba.

A további összecsapások közül a Juventus hazai sikere érdemel említést: a torinói együttes nagy csatában 2-1-re verte a Bolognát - a győztes találatot Trezeguet a hajrában büntetőből szerezte. A sikerrel a torinói együttes átvette a vezetést a tabellán.

A Lazio Mihajlovic góljával legyőzte a Chievót, az Udinese és a Modena egyaránt idegenben diadalmaskodott 3-0-ra, míg az eddig győzelem nélkül álló Brescia, Caracciola mesterhármasának köszönhetően, Leccében gázolt át 4-1-re a hazaiakon. Gólt nem, csak két kiállítást hozott a Perugia-Reggina mérkőzés.