Vágólapra másolva!
Jerzy Dudek, a lengyel labdarúgó-válogatott kapusa ezen a héten csak a magyarok elleni szombati sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre készül "fejben" is, nem zavarja különösebben, hogy a Liverpoollal eddig a vártnál szerényebben szerepel.

"Nem befolyásol, hogy legutóbb vereséget szenvedtünk a Charltontól és az Arsenaltól. Úgy érzem, hogy az öt kapott gólnál nem hibáztam, így nincs is miért aggódnom. Tiszta lelkiismerettel és fejjel készülök a szombati budapesti találkozóra" - mondta a klasszis. "Klubtársaimmal sokat beszéltem a mostani hétvégéről, hiszen az angol, ír és svájci légiósok hozzánk hasonlóan sorsdöntő találkozót játszanak."

Jerzy Dudek hozzátette, a lengyel válogatott a szerencsének is köszönheti, hogy nem veszítette el továbbjutási esélyét, igaz, annak "realizálásához" budapesti bravúr és a lettek stockholmi veresége szükséges.

"Sokan már a magyarok elleni márciusi döntetlen után leírtak bennünket - idő előtt. Most azt látom a srácokon, hogy lelkesen és eltökélten várják a budapesti mérkőzést. Nem a szép búcsú reménye, hanem a bravúr sarkallja őket."

A kapust nem zavarja a csatárok eredménytelensége, szerinte a lengyel válogatott még a legutóbbi, sikeres világbajnoki selejtezőkön sem azzal ért el szép sikereket, hogy különösebben meglepte volna a riválisok "felállt" védelmét.

"A kontratámadások és a rögzített helyzetek jó kihasználásával arattuk győzelmeinket. A pozíciós játék nem tartozik az erősségeink közé, erre volt jó példa a rigai találkozó is, amikor pontrúgásokból szereztünk két gólt. Bízom benne, hogy Budapesten lesz helyük gyors csatárainknak, s akkor ők egy-két gólt szereznek. Hiszek abban is, hogy bejutunk az Európa-bajnokság döntőjébe, hiszen a sorsolás után a pótselejtezőt tűztük ki minimális célként."