Vágólapra másolva!
Gera Zoltánért már nem kell aggódnia Gellei Imre szövetségi kapitánynak, a ferencvárosi labdarúgó ugyanis felépült lábsérüléséből, így szerdán délelőtt már teljes értékű munkát végzett a magyar válogatott keretével, amely a lengyelek elleni szombati, sorsdöntő budapesti Európa-bajnoki selejtezőre készül a tatai edzőtáborban. Fehér Csaba és Szabics Imre játéka még kérdéses.

Dudeket most nem érdekli a Liverpool

"Ha rajtam múlna, akkor mindenképpen játszanék" - nyilatkozott a csatár. "Egyelőre nem foglalkozom azzal, s ezt társaimról is elmondhatom, hogy mi történik majd Stockholmban a svéd-lett mérkőzésen. Mindenképpen győznünk kell, erre készülünk, a csoport másik találkozójával majd a lefújás után foglalkozunk. Remélem, hogy lesz értelme."

Gera Zoltán nehéz, ugyanakkor sportszerű mérkőzésre számít, bár tudja, hogy a lengyelek elsősorban a fizikai játékot kedvelik. "Keményen futballoznak, de nem hiszem, hogy a nagy tét miatt szombaton túllépnék a sportszerűség határát. Hiszen ez sport!"

Gera Zoltánnal ellentétben Fehér Csaba sorsa még nem dőlt el, a Newcastle United elleni két héttel ezelőtti UEFA-kupa-találkozón kapott rúgás nyomai nem múltak el teljesen. Ezért a szerdai első edzésen a NAC Breda középpályása különmunkát végzett.

"A délutáni tréningen majd normális futballcipőben próbálom meg a gyakorlást, meglátjuk, hogy milyen eredménnyel. Csak akkor lesz értelme, hogy maradjak, ha rendesen tudok edzeni, csütörtökön már késő lesz. Akkor ugyanis a kevés tréning miatt nem tudnám vállalni a szombati találkozót" - mondta Fehér Csaba. "Pedig mindenképpen szerepelni akarok, hiszen hatalmas a tét."

Gellei Imre szövetségi kapitány szerint akár gólgazdag mérkőzést is vívhat a két csapat: "Biztos, hogy érdekes mérkőzést láthatnak majd a szurkolók, gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy két óvatos csapat unalmas találkozóján gól nélküli eredmény szülessen. Mindkét csapatnak a győzelemre kell törekednie, nehogy a végén nevető harmadikként a lettek örüljenek."

Gellei Imre szinte tökéletesen fel tudta térképezni az ellenfelet - ebben sokat segített Csongrádi Ferenc. Ezt jól mutatja a szakvezető többtucat feljegyzése, vagyis hiába cserélődik ki szinte mérkőzésről mérkőzésre a lengyelek keretének közel fele, nagy meglepetést nem tud okozni Pawel Janas szövetségi kapitány. "Elképzelhető, hogy ez a bizonytalanság kedvezhet nekünk, bár valószínűleg az aktuális forma játszik nagyobb szerepet kollégám döntésében. Nálunk az egység, a csapat állandósága jelent pozitívumot. Szombaton meglátjuk, hogy ki készült fel jobban a másik csapatból! A svéd-lett mérkőzéssel nem igazán akarok foglalkozni a mi találkozónk alatt, hiszen a szurkolókkal szemben is kötelességünk, hogy legyőzzük a lengyeleket."

(MTI)