Vágólapra másolva!
A szombati Törökország-Anglia válogatott labdarúgó-mérkőzés előtt a vendégek majdhogynem mindennel foglalkoznak, csak éppen az Európa-bajnoki részvételről döntő csatával nem. A legfrissebb angol sajtóértesülések szerint a szövetségi kapitány Sven-Göran Eriksson a meccs után a Chelsea kispadjára cseréli a nemzeti csapatét.

Szerdán és csütörtökön még Rio Ferdinand doppingügye és az ezzel összefüggő "szolidáris" sztrájkról szóltak a hírek, pénteken már arról írt a sajtó, hogy Sven-Göran Eriksson, az angolok svéd szövetségi kapitánya egymillió dolláros előszerződést kötött a Chelsea csapatával, és emiatt - bármi legyen is a végeredmény - ez lesz az utolsó találkozója a nemzeti gárda kispadján.

A két és fél éve kinevezett Eriksson, aki az első külföldi szakember az angol válogatott élén, előbb cáfolta az értesülést, majd kijelentette: csak a törökök elleni mérkőzésről hajlandó nyilatkozni.

David Beckham, a Real Madrid és az angol válogatott sztárja ugyancsak erre hívta fel a figyelmet. "Felelősséggel tartozunk szurkolóinknak. Csak az hozhatja meg a sikert, ha a szombati csatára összpontosítunk. Majd utána vissza lehet térni az egyebekre" - mondta a középpályás.

A meccs győztese automatikusan kijut a 2004-es portugáliai kontinensviadalra, a vesztes pótselejtezőre kényszerül. Döntetlen esetén az angolok végeznek a csoport élén.