Vágólapra másolva!
Egy héttel a parmai Manuele Blasi lebukása után újabb doppingesetre derült fény a Serie A-ban. Az olasz labdarúgó-bajnokság szeptember 27-i fordulójában, az Udinese-Inter találkozót követően vettek vizeletmintát a milánóiak Sierra Leone-i támadójától, Mohammed Kallontól, s a vizsgálat kimutatta a nandrolon használatát. A játékost 4-16 hónapos eltiltással sújthatják.

Alig egy héttel korábban megrázta az olasz labdarúgó-bajnokságot, hogy a Parma játékosát, Manuele Blasit doppingoláson érték. Az újabb bomba szerdán robbant: a szeptember 27-én lejátszott, Udinese-Inter találkozót követően újabb pozitív esetre bukkantak a doppingellenőrök. A bűnös ezúttal a milánói sztár együttes támadója, Mohammed Kallon volt, akinek vizeletében nandrolont mutattak ki.

Amennyiben a megismétel vizsgálat, az úgynevezett B próba is pozitív eredményt hoz, a Sierra Leone-i játékos 4-16 hónapos eltiltással számolhat.

Legutóbb a 2001-ben történtek hasonló esetek, akkor a holland Jaap Stam (Lazio) és Edgar Davids (Juventus), a portugál Fernando Couto (Lazio), illetve a spanyol Joseph Guardiola (Brescia) bukott meg a vizsgálaton.

Mohamed Kallon nyolcadik olaszországi szezonját kezdte meg idén, 1997-ben a Bologna szerződtette a svájci Luganóból, majd a Genoa, a Cagliari, a Reggina és a Vicenza következett. A csatár 2001-ben szerződött az Interhez, amelynek mezében eddig 42 Serie A-mérkőzést játszott, s 14 gólt szerzett.