Vágólapra másolva!
A Bochum meglepően magabiztosan, 3-0-ra verte a Dortmundot a német labdarúgó Bundesliga tizedik fordulójában. Az élen továbbra is a Leverkusen áll, miután 1-0-nyert a Mönchengladbach ellen. A hétfői ultimátum első felét sikeresen teljesítette a Hertha, ugyanis 1-0-ra győzött a Rostock vendégeként, Dárdai Pál szerint ezúttal a siker jó játékkal is párosult.

Huub Stevens, a Hertha BSC holland vezetőedzője hétfőn ultimátumot kapott a berlini klub vezetőitől, hogy amennyiben csapata nem nyeri meg a rostocki bajnokit, majd az ugyanott rendezendő német kupamérkőzést, a szakvezetőt menesztik. Az első feladatot megoldotta a Hertha - soraiban a végig pályán lévő Király Gáborral és Dárdai Pállal -, hiszen Luizao találatával 1-0-ra nyert az edzőcserén már hetekkel ezelőtt átesett Rostock együttese ellen.

A 90 percről, a találkozó utáni hangulatról és a közeljövőről Dárdai Pál nyilatkozott: "Végre jól játszottunk, s megérdemelten nyertünk" - kezdte az egykori pécsi középpályás, a magyar válogatott egyik alapembere. "Egész héten éreztük, hogy nem lehet gond, hiszen hónapok óta nem edzett ilyen keményen a társaság. A jelek szerint jót tett a csapat körüli izgalmi állapot is egyeseknek, hiszen régen futballoztunk ilyen koncentráltan. Végig jobbak voltunk, a Rostocknak esélyt sem adtunk a pontszerzésre, Király Gabi jól védett, a két hazai próbálkozást magabiztosan hárította."

"Mindenki örült a három pontnak, ám visszafogottan, hiszen kedden újra Rostockba látogatunk a kupameccsre, márpedig azt is hoznunk kell. Vasárnaptól már mindannyian erre a fellépésre összpontosítunk. Kemény sorozat előtt állunk, hiszen ha komolyabb terveink vannak, például az UEFA-kupában való indulás, a szünetig minimum húsz pontot kell szereznünk, de a kiesés ellen harcban is legalább tizenhét pontra lenne szükségünk. Jövő héten Wolfsburgba látogatunk, ahol kőkemény meccs vár ránk, hiszen arrafelé Leverkusenhez hasonló futballfellegvárat akarnak kialakítani. Ugyanakkor mi is a létért küzdünk, hiszen a Herthánál a költségvetést eleve az UEFA-kupa-indulással tervezik, s amennyiben ez elmarad, megszorításokra készülhet fel mindenki a klubnál. Az egyesületnél ugyanis rengetegen dolgoznak, azaz a csapat szereplése több család egzisztenciáját befolyásolja. Ezért nagy a felelősségünk, arról nem is beszélve, hogy mi sem csak magunkért, hanem a szurkolókért és a családunkért is futballozunk" - tette hozzá Dárdai.

Bundesliga, 10. forduló:
Bochum - Dortmund 3-0 (1-0)
gól: Hashemian (7., 56.), Oliseh (79.)
kiállítva: Kehl (Dortmund, 32.)

Leverkusen - Mönchengladbach 1-0 (0-0)
gól: Schneider (49.)

Bánki József