Vágólapra másolva!
A sérült Filippo Inzaghi nélkül is győzött az AC Milan labdarúgócsapata az olasz bajnokság 7. fordulójában. A sérült csatárt pótló dán Tomasson egy, az ukrán Sevcsenko két gólt szerzett a Sampdoria otthonában. Győzött a Juventus is, de csak 2-0-ra, így gólkülönbséggel a milánóiak mögé szorult a tabellán. A forduló rangadóján, az Inter-Roma mérkőzésen nem született gól.

A forduló előtt az AC Milan csupán rosszabb gólkülönbséggel szorult a második helyre, ám így is esélyesen utazott a 12. helyezett Sampdoria otthonába. Pedig az előjelek nem voltak a legjobbak: a sérült Kaladze, Rivaldo, Ambrosini trió mellett nem tudta vállalni a játékot Filippo Inzaghi sem. Az olasz válogatott csatár helyettese a dán Tomasson lett, aki meghálálta a bizalmat.

A 38. percben Simic beadását kotorta kapura a dán támadó, a gólvonalon álló Carrozzieri még kézzel sem tudta hárítani a lövést (1-0). Pedig a Sampdoria nagyon jól játszott, akadtak helyzetei a genovaiaknak is, ám azokat nem sikerült értékesíteni. Nem úgy a másik oldalon, ahol Sevcsenko kétszer is betalált: előbb az 59. percben Serginho passzát lábbal értékesítette, majd a 91. percben fejjel volt eredményes.

A listavezető Juventus hazai pályán verte a Brescia együttesét, amely a találkozó elején akár a vezetést is megszerezhette volna, ám Roberto Baggio büntetőjét Buffon kapus hárította. A torinói együttes aztán Nedved és Trezeguet találataival 2-0-ra nyert, ám gólkülönbséggel leszorult a dobogó tetejéről.

A Perugia kétszer is vezetett az Udinese ellen, ám a vendégek Fava Passaro mesterhármasával gólgazdag találkozón pontot csentek. Ezt tette majdnem a Bologna is, ahol Dabo öngólja a 83. percben egyenlítést eredményezett a Lazio otthonában, ám Corradi a 92. percben mégis a római csapat győzelmét csikarta ki.

Gól nélküli döntetlennel ért véget az Internazionale-Roma rangadó, azaz Alberto Zaccheroninak, a hazaiak vezetőedzőjének így nem igazán sikerült a bemutatkozása. A vendégek továbbra is veretlenek ebben a szezonban. Az első félidőben hiába birtokolta többet a labdát a milánói együttes, a rómaiak sokkal veszélyesebben játszottak, de összes lehetőségüket elhibázták. A folytatásban is többnyire a fővárosi gárda előtt adódtak helyzetek, ám a kék-feketék az utolsó negyedórában váratlanul feltámadtak, s többször is megszerezhették volna a győztes találatot. A hajrában a csereként beállt Julio Cruz 20 méterről lőtt is egy szép gólt, ám Collina észrevette, hogy az argentin csatár kézzel tette maga elé a labdát. Christian Vieri nem sokkal a lefújás előtt közelről a kapufát találta el.

Serie A, 7. forduló:
Juventus - Brescia 2-0 (2-0)
gól:
Nedved (6.), Trezeguet (45.)

Lazio - Bologna 2-1 (0-0)
gól:
S. Inzaghi (81.), Corradi (92.), illetve Dabo (öngól, 83.)

Parma - Modena 3-0 (1-0)
gól:
Morfeo (28.), Adriano (86.), Marchionni (88.)

Perugia - Udinese 3-3 (2-1)
gól:
Di Loreto (42.), Bothroyd (44.), Margiotta (89.), illetve Fava Passaro (36., 53., 77.)

Reggina - Ancona 0-0

Sampdoria - Milan 0-3 (0-1)
gól:
Tomasson (38.), Sevcsenko (59., 91.).

Internazionale - Roma 0-0