Vágólapra másolva!
Az idei labdarúgó-bajnokság legjobb találkozóját láthatta az négyezer szurkoló, aki péntek este a Debrecen-Újpest mérkőzést választotta. A lilák már 2-0-ra is vezettek, s hiába került emberhátrányba a fővárosi együttes, Kovács Zoltán két góljának (is) köszönhetően, bravúros 3-3-as döntetlent harcolt ki.

Labdarúgó Arany Ászok Liga, 12. forduló:
Debreceni VSC-MegaForce - Újpest FC 3-3 (1-2)
Debrecen, 4000 néző
vezette: Megyebíró
Debreceni VSC-MegaForce: Tomic - Nikolov, Éger, Szekeres, Szatmári (Selymes 59.) - Dombi, Kiss Z., Böőr, Habi, Halmosi (Andorka 75.) - Sumudica (Bajzát 59.)
Újpest FC: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Vanczák - Polonkai (Nagy G. 67.), Farkas, Erős, Rósa (Szanyó a szünetben) - Simek, Kovács Z.
gól: Nikolov (39.), Éger (66. - 11-esből), Selymes (72.), illetve Kovács Z. (10., 68.), Erős (37.)
kiállítva: Vanczák (65.)
sárga lap: Szekeres (43.), Habi (75.), illetve Juhár (16.), Vanczák (37., 65.), Simek (43.), Polonkai (50.), Szélesi (87.)

10. perc: Simek indult el a jobb oldalon, középreadását Kovács Z., védőjét megelőzve kapura fejelte, Tomic csak beleérni tudott a labdába, ami a jobb sarokba hullott (0-1).

37. perc: rossz hazai felszabadítás után Erős 28 m-ről, kapásból óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (0-2).

39. perc: Nikolov vezette fel a labdát, majd 25 m-ről a bal felső sarokba lőtt (1-2).

65. perc: Böőr lódult meg, majd az újpesti 16-oson belül Vanczák buktatta. A játékvezető 11-est ítélt és kiállította a szabálytalankodó vendégjátékost. A büntetőt Éger higgadtan lőtte a bal sarokba (2-2).

68. perc: Szekeres vesztette el a labdát a bal oldalon, Simek adhatott középre, az érkező Kovács Z. 7 m-ről a jobb sarokba lőtt (2-3).

72. perc: a csereként beállt Selymes kapott jó indítást a bal oldalon, majd 14 m-ről a hosszú sarokba lőtt (3-3).

A harcosabb Újpest kihasználta a hazaiak lassúbb kezdését, s egy-egy szemfüles, valamint szép találattal előnyt szerzett a szezon eddigi részében saját közönsége előtt gólt még nem kapó Debrecen ellen. A házigazdák ugyancsak átlövésből szépítettek, így az olykor túlzottan kemény meccsen semmi sem dőlt el az első 45 perc alatt.

A második félidőben büntetőből egyenlített a DVSC, amely emberelőnyben játszotta az utolsó 25 percet. Ennek ellenére megint az Újpest szerzett vezetést, amit Selymes révén csak kiegyenlíteni tudtak a hajdúságiak egy kifejezetten jó iramú, harcos mérkőzésen.