Vágólapra másolva!
A labdarúgó Arany Ászok Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén a Sopron hazai pályán 2-1-re legyőzte az MTK Hungária együttesét. Veresége ellenére továbbra is élen áll a tabellán a bajnokcsapat, a Sopron hatodik.

Labdarúgó Arany Ászok Liga, 12. forduló:
Matáv-Sopron - MTK Hungária 2-1 (2-0)
Sopron, 3200 néző
vezette: Bede
Sopron: Milinte - Fehér, Horváth A., Bagoly, Pető - Grósz, Pintér, Balaskó (Sifter, 80.), Sipos (Hegyi, 61.) - Cseke, Sira.
MTK: Végh - Molnár, Juhász, Komlósi, Füzi - Zavadszky (Czvitkovics, 46.), Jezdimirovic, Illés, Szabó (Rednic 76.) - Torghelle (Silva, 46.), Lengyel.
gól: Pető (8.), Sira (45.), illetve Illés (51.)
sárga lap: Sira (76.), illetve Juhász (84.)

8. perc: Balaskó csavart jobbról szabadrúgást az MTK kapujának előterébe, és a berobbanó Pető 8 méterről, egyből Végh kapujának bal oldalába helyezett (1-0).

45. perc: a nagy kedvvel futballozó Balaskó az MTK térfelének közepéről indult, három vendégjátékost cselezett ki, majd pontosan passzolt a remek ütemben kilépő Sira elé, aki 10 méterről, ballal a kifutó Végh mellett laposan a kapu közepébe helyezett (2-0).

51. perc: Czvitkovics adott középre jobbról, az alapvonal közeléből, óriási kavarodás alakult ki a soproni kapu előterében, a hazai védők röviden szabadítottak fel, a labda Illéshez került, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (2-1).

55. perc: Szabó 20 méteres szabadrúgása a bal kapufáról vágódott ki, Illés duplázása pedig kevéssel ment el a jobb kapufa mellett.

A Sopron lépett fel támadólag, a bajnokcsapat kissé tompán, álmosan kezdett. Az egyértelműen mezőnyfölényben játszó soproniak már a nyolcadik percben vezetést szereztek, és a később is nekik voltak helyzeteik. Az MTK a félidő egyes szakaszaiban többet birtokolta a labdát ellenfelénél, ám kapura teljesen veszélytelen volt. A rendes játékidő letelte után újabb gólt lőtt Pintér Attila csapata, amely teljesen megérdemelten szerzett kétgólos vezetést az első félidőben.

A második félidő elején szinte a "semmiből" szerzett gólt az MTK. Ezt követően élvezetes, változatos lett a játék, a Sopron nem vett vissza a tempóból és a két csere után a listavezető játéka is feljavult, célratörőbb lett. A hajrában beszorult a hazaii csapat, ám játékosai "csúsztak-másztak", és végül az első félidei kitűnő teljesítményüknek köszönhetően megérdemelten győzték le a bajnokcsapatot.