Vágólapra másolva!
Gerard Houllier, az FC Liverpool labdarúgócsapatának francia vezetőedzője szerint Michael Owent nem adják el a Real Madridnak. A szakember arra a sajtóértesülésre válaszolt, amely szerint a spanyol elitklub 25 millió fontot kínált az angol válogatott csatáráért. Brit lapértesülések szerint Nicolas Anelka, a Manchester City labdarúgója azért nem játszott a hét végén, mert a csapat egyik közös programjáról önkényesen távol maradt.

Michael Owen jelenlegi szerződése másfél év múlva jár le, ám információk szerint az FC Liverpool vezetői már legalább négyféle tervezetet felajánlottak a 23 éves fenoménnak. Az átigazolási világrekordot jelenleg a francia Zinedine Zidane tartja, aki 2001-ben 45,8 millió fontnak megfelelő összegért hagyta ott a Juventust, éppen a Real Madrid kedvéért.

"Akár 52 milliót is ajánlhatnának érte, akkor sem adnánk el. Meg akarjuk tartani Michaelt, hiszen mindenki szereti őt Liverpoolban. Valahányszor beszélek vele, mindig azt hangoztatja, hogy maradni akar" - nyilatkozta Gerard Houllier, a Liverpool trénere.

Brit lapértesülések szerint Nicolas Anelka, a Manchester City labdarúgója azért maradt ki a hétvégi Southampton elleni - amúgy 2-0-ra megnyert - bajnoki mérkőzésre kijelölt keretből, mert nem jelent meg a csapat agyaggalamblövészetén.

Az együttes vezetőedzője, Kevin Keegan szerint azonban erről szó sincs, hiszen a francia támadó csak azért nem szerepelt, mert vádlisérüléssel bajlódott. "Nagyon szeretett volna játszani, de nem engedtem, hiszen még rengeteg mérkőzésünk lesz a szezonban. Az én felelősségem lenne, ha esetleg súlyosabban megsérülne" - mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Ennek ellenére senki sem lepődne meg, ha kiderülne, hogy a "sajátos törvényeiről" is ismert csatár valóban elmulasztotta volna a kötelező csapatprogramot, hiszen korábban már a Real Madridnál, a Paris St. Germainnél és a francia válogatottnál is akadtak vele hasonló problémák.