Vágólapra másolva!

Revánsra készül a Milan és a Lazio

Angliában természetesen a "Battle of Britain" második részére, azaz a Manchester United-Rangers összecsapásra irányul a legnagyobb figyelem, és a meccsen természetesen a hazaiak az esélyesebbek. Elvégre a MU két héttel ezelőtt Glasgow-ban is nyerni tudott, arról nem is beszélve, hogy a Rangers nincs valami jó formában: a skótok a hét végén ugyan nyerni tudtak hazájuk bajnokságában, ám azt megelőzően októberben egyszer sem győztek.

Az angol gárda mestere, Sir Alex Ferguson hosszú idő után ismét számíthat a sérüléséből felépült Klébersonra, valamint Mikael Silvestre-re, viszont Paul Scholes, Wes Brown és Ole-Gunnar Solskjaer biztosan nem játszik. A vendégeknél még súlyosabb a helyzet, legalábbis ami a sérülteket illeti, hiszen a hét végén a Partick Thistle ellen a német középpályás, Christian Nerlinger is kidőlt a sorból, és bár Ronald de Boer elutazott Manchesterbe, nem valószínű, hogy vállalni tudja a játékot.

A Rangers mestere, Alex McLeish így kénytelen volt behívni a keretbe két ifistát, Chris Burke-öt és Andy Dowie-t, így összesen kilenc skót focista utazott el a csapattal - akik közül azonban eleddig csak Maurice Ross szerepelt a BL-ben. A vérmesebb MU-drukkerek abban bíznak, hogy kedvenceik gólzáport rendeznek, és ha legalább háromszor betalálnak, akkor elérik a bűvös százas határt a Bajnokok Ligájában.

A csoport másik összecsapásán a remek formában lévő Stuttgart Athénba látogat, hogy a Panathinaikosz ellen újabb lépést tegyen a továbbjutás felé. A svábok mestere, Felix Magath játékos pályafutása során négy alkalommal lépett pályára a görög fővárosban, é mindannyiszor győztesen utazhatott haza - ezzel most edzőként is tökéletesen elégedett lenne. A német együttesből hiányozni fog a brazil középhátvéd, Marcelo Bordon, aki hosszú időre kidőlt a sorból, az ő helyét Timo Wenzel foglalhatja el a kezdő tizenegyben.

A helléneknek ez az utolsó esélyük arra, hogy versenyben maradjanak, de a Pana nincs valami jó formában, a bajnokságban immár két forduló óta nyeretlen, amihez a klub drukkerei nincsenek hozzászokva. Az izraeli tréner, Itzak Shum alatt inog a kispad, és bár a szakember ezúttal számíthat a sérüléséből felépült balhátvédre, Takisz Fisszaszra, ezen kívül nem sok pozitív előjel akadt a számára.

Ferguson gólt vár Van Nistelrooytól/sport/focivilag/bl/20031103bl.html