Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben sokan azt terjesztették, hogy nem javul kellő mértékben Gyepes Gábor sérülése, ám a Ferencváros válogatott védője szerint is a keresztszalag-szakadásnak bizony hosszú a gyógyulási ideje. Persze a fiatal labdarúgó szeretett volna már ősszel visszatérni a csapatba, ám erre csak tavasszal lesz lehetősége. Kedden azonban kilenc hónap után újra a társak között labdázhatott Gyepes, mivel Garami József engedélyt adott neki, hogy részt vegyen a kétkapus játékban.

Egyébként Garami József, a zöld-fehérek szakmai igazgatója a biztonság kedvéért továbbra is könnyített edzéseket javasol Gyepesnek, azaz csak tavasszal szeretné tétmérkőzésen is szerepeltetni. A szakember mindezt a játékos tökéletes felépülése miatt is döntötte el véglegesen, no meg a novemberi időjárásban, a mély, csúszós talajon akár újabb baj is érhetné Gyepest. A védő a múlt héten járt utoljára Bécsben rehabilitációs tréningeken, az elkövetkező időszakban végig az Üllői úton készül a visszatérésre.

Gyepes a téli ciprusi edzőtáborban szenvedett sérülést, s már az első diagnózisok alapján is nyolc-kilenc hónapos felépülési időt jósoltak az orvosok, ám a futballista jelenlegi állapotában nem lenne képes pályára lépni. A tavaszi szezonban azonban már mindenképpen játszani szeretne.

Gyepes mellett a sípcsonttörésből gyógyulgató Thomas Sowunmi is kímélő edzéseket végez, a homlokcsonttörést szenvedett Sorin Botis viszont már a juniorcsapatban szerepelhetett, míg Gera Zoltánnak begyulladt a sarokcsontja, ezért három nap pihenőt írtak elő számára az orvosok. A válogatott csatár szerint azonban mindez nem akadályozhatja meg a hét végi, Videoton elleni bajnokin való pályára lépését.

Bánki József