Vágólapra másolva!
Meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Birmingham City labdarúgócsapata a Premiership 11. fordulójának zárótalálkozóján. A forduló előtt negyedik helyen álló, tíz mérkőzésen összesen öt gólt kapó együttes nem bírt a Charlton Athletickel, amely az ír Matt Holland két góljának köszönhetően 2-1-re nyert.

Premiership, 11. forduló:
Birmingham City - Charlton Athletic 1-2 (0-1)
Birmingham:
Taylor - Clapham, Cunningham, Upson, Tebily (Morrison 77.) - Lazaridis (John 89.), Clemence, Cisse (Hughes 55.), Dunn - Dugarry, Forssell
Charlton: Kiely - Hreidarsson, Fish, Perry, Kisisev - Stuart (Fortune 83.), Parker, Jensen, Holland - Euell (Lisbie 68.), Johansson (Svensson 74.)
gól: Dugarry (64.), illetve Holland (11., 58.)

Utoljára szeptember tizennegyedikén fordult elő az a csúfság a Birmingham Cityvel, hogy hazai pályán gólt kapjon, akkor a Fulham játékosai vették be kétszer is a kaput. Az együttes az angol labdarúgó-bajnokságban tíz forduló alatt a legkevesebb gólt (szám szerint ötöt) kapta, így a 11. forduló utolsó, hétfőre halasztott összecsapásán is esélyesként lépett pályára a Charlton Athletic ellen..

A 11. percben azonban máris az ellenfél vezetett, az ír Matt Holland két védő között csúsztatott egy szögletet követően a kapuba (0-1). Meddőek maradtak a birminghami támadások, s meglepő módon az 58. percben a Charlton növelte előnyét. Egy újabb bal oldali szögletrúgás követően Stuart lövése már-már utat talált a kapu bal sarkába, ám Dugarry szinte a gólvonalról bravúrosan mentett - pechjére azonban az ötösön ácsorgó Hollandet találta telibe, s a labda védhetetlenül pattant a kapuba (0-2).

Hat perccel később Dugarry fejesből ugyan szépített, de a hátralévő 25 percben Dean Kiely kapus mindent védett, maradt tehát a 2-1-es vendégsiker.

[origo]