Vágólapra másolva!
Szerdán délelőtt szabadprogramot kaptak a csütörtöki PAOK elleni UEFA-kupa fellépésre készülő debreceni futballisták, majd este Szentes Lázár edzést vezényelt csapatának a mérkőzés helyszínén. A "Lokit" egyébként több száz szurkoló kíséri el Szalonikibe, ám minden útnak indulónak kötelessége volt regisztráltatnia magát, mivel az előírások alapján a DVSC felel a szurkolóiért. 

Csütörtöki nagyüzem az UEFA-kupában

Hatalmas csinnadratta fogadta a debreceni küldöttséget Szalonikben, ami egyrészt annak szólt, hogy kevésbé ismerik a hajdúságiakat arra felé, másrészt mindez természetes reakció Hellászban. Görögországban ugyanis imádják a labdarúgást, s például a PAOK - amely Szaloniki legnépszerűbb klubja - hihetetlenül fanatikus szurkolótáborral rendelkezik. A várhatóan pokoli atmoszférától azonban Szentes Lázár vezetőedző nem tart, mivel szerinte játékosai már régen hozzászoktak a forró légkörű találkozókhoz.

A Loki-hívek közül a legtöbben szervezetten, busszal indultak útnak, de ezúttal sem hiányozhat a csapat meccséről Debrecen polgármestere, Kósa Lajos sem, mint ahogy több üzletember is elkísérte az együttest Görögországba. A Debrecen hivatalos honlapja szerint közel 300 vendégszurkoló érkezését várják Szalonikibe.

A PAOK kerete
kapusok: Eliasz Atmatszidisz, Vangelisz Purliotopulosz, Kiriakosz Tohoroglu
mezőnyjátékosok: Leonidasz Vokolosz, Dimitriosz Markosz, Georgiosz Kutszisz, Dionüszosz Hasziotisz, Ifeanyi Udeze (nigériai), Hrisztosz Karipidisz, Vangelisz Kutszopulos, Georgiosz Theodoridisz, Lamprosz-Haralambosz Vangelisz, Dimitrisz Zavadiasz, Lukasz Karadimosz, Napoleon Amaefule (nigériai), Giotis Engomitis (ciprusi), Georgiosz Makrisz, Rian Kapagiannidisz, Stephanos Voskaridis (ciprusi), Dimitriosz Szalpingidisz, Yiasoumis Yasemakis (ciprusi), Sladjan Spasic (szerb), Guy Feutchine (kameruni), Michail Giannitszanakisz, Ebenezer Hagan (ghánai), Petrosz Konteon.
a csapat honlapján


A Debrecenben Szekeres Tamás sárga lapjai miatt a vasárnapi szombathelyi bajnokin ugyan nem léphet pályára, Szalonikiben viszont igen, akárcsak Sándor Tamás, aki a hazai pontvadászatban szintén eltiltás okán nem szerepelhet még.

A görögök nagy elánnal készülnek, s remélik, a közhely ezúttal is igazolódik, rossz főpróba után jól sikerül az előadás: a gárda a bajnokság szombati fordulójában 3-1-re kikapott az AEK Athéntól. A PAOK együttese a következő összeállításban vívta a bajnokit: Atmatszidisz - Vokolosz, Hasziotisz, (Theodoridisz, 50.), Udeze, Kutszopulosz - Karadimosz (Vangelisz, 77.), Zavadiasz (Giannitszanakisz, 82.), Kutszisz, Hagan - Jaszemakisz, Szalpingidisz.

A hazaiaknál két komoly hiányzó akad: a középpályás Dimitriosz Markosz legkorábban öt hónap múlva léphet újra pályára, miután súlyos térdsérülést szenvedett az OFI elleni, október 19-i bajnokin, míg Giotisz Engomitiszre öthetes kényszerpihenő vár.

A mérkőzést a Sport1 televízió csütörtökön 20.15-től élőben közvetíti.

Bánki József