Vágólapra másolva!
Néhány hónapja az olasz sportsajtó még rebellisnek tartotta Antonio Cassanót, most viszont már nem újabb botrányt várnak tőle az újságírók, hanem azt, hogy szerdán Varsóban bemutatkozzon a jövő évi portugáliai Európa-bajnokság egyik nagy esélyesének számító olasz labdarúgó-válogatottban. Kedden az olasz és a lengyel szövetség vezetői a Vatikánban találkoztak II. János Pál pápával a két válogatott varsói barátságos mérkőzése kapcsán.

A mindössze 21 éves csatár a médiával ellentétben ugyanakkor meglepetésnek tartja Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány meghívóját, pedig azt korábbi "nagy ellenfele", az AS Romát irányító Fabio Capello is szorgalmazta.

"Nem vártam ezt, így természetesen roppant boldog vagyok, hogy a keret tagja lehetek. Minden futballozó olasz gyerek arról álmodik, hogy egyszer magára öltheti a válogatott kék mezét" - mondta Cassano a Gazzetta dello Sportnak. "Nagy kihívás előtt állok, amit nemzetközi karrierem kiinduló pontjának tartok. Igazi motivációt jelent abban, hogy még inkább törekedjek a javulásra."

A reménység két évvel ezelőtt Európa élklubjainak egyik fő célpontja volt, végül 31 millió euróért az AS Romához került. Az első hónapokban sokat vitatkozott Capellóval, úgy vélte, hogy a világhírű sikeredző igazságtalan döntései akadályozzák őt a kibontakozásban. Mára alaposan lehiggadt, így egyre többen emlegetik a csapat nélkülözhetetlen kulcsemberei között, szinte egy szintre helyezik a szupersztár Francesco Tottival.

"Capello nagyon sok fontos dolgot tanított, még akkor is, amikor úgy véltem, hogy rosszul bánt velem. Most azonban mindent köszönök az edzőnek, ezt teljes szívből teszem" - tette hozzá a támadó.

Kedden az olasz és a lengyel labdarúgó-szövetség vezetői a Vatikánban találkoztak II. János Pál pápával a két válogatott szerdán este (kezdés 20.45 óra) sorra kerülő varsói barátságos mérkőzése kapcsán. A felkészülési meccsre meghívott valamennyi olasz futballista is - Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány vezetésével - ott volt az audiencián.

"Biztos vagyok abban, hogy a találkozó hangulatának pozitív hatása szerdán is érezhető lesz a Legia Warszawa stadionjában" - mondta Giovanni Trapattani, az Eb-résztvevő olasz válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetségi vezetők mellett lengyel részről a legendás szakvezető, Kazimierz Górski, a kétszeres vb-bronzérmes Wladyslaw Zmuda, valamint a kapus Jerzy Dudek és a 60. válogatottságára készülő Jacek Zielinski is jelen volt. Utóbbi kettő, a Liverpool hálóőre és a Legia Warszawa védője a lengyel válogatott 1-es számú mezét - Karol Wojtyla felirattal - adta át az egykori krakkói érsekből lett Szentatyának.

II. János Pál pápa a találkozó végén ígéretet tett arra, hogy imádkozik a két csapat tagjaiért. Külön köszönetet mondott az olasz szövetség vezetőinek, hogy az audiencia miatt későbbre halasztották a küldöttség elutazását.

Capello a válogatottba ajánlja Cassanót és De Rossit/sport/focivilag/20031103kethonapra.html?pIdx=1