Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülés szerint még a héten aláír a Bundesliga I-ben szereplő Schalke együtteséhez Kevin Kuranyi, a VfB Stuttgart labdarúgója, Szabics Imre csatártársa. Miroslav Klose valószínűleg már a téli átigazolási szezonban elhagyja a Kaiserslauternt, Steven Gerrard 2007-ig az angol Liverpool labdarúgója marad.

A Stuttgarter Zeitung című lap úgy tudja, hogy a gelsenkircheniek 2007-ig szóló szerződést kínálnak a 22 éves válogatott Kuranyinak, akit 2005-ig köt megállapodás a svábokhoz.

Felix Magath stuttgarti vezetőedző nem zárta ki az átigazolás lehetőségét, míg a Schalke illetékesei nem kommentálták a hírt. A magyar felmenőkkel is rendelkező Kuranyi állítólag évi 200 ezer eurót keres a VfB-nél, de a Bundesliga-rivális ennek az ötszörösét ajánlotta neki.

Német lapértesülések szerint Miroslav Klose, a Kaiserslautern válogatott labdarúgója a téli átigazolási szezonban elhagyja csapatát. "Jelenleg minden erőmmel azon dolgozom, hogy a Kaiserslautern sikeres legyen, de ha megfelelő ajánlatot kapok, elképzelhető, hogy télen eligazolok" - mondta 25 éves támadó a Sport-Bild című hetilapnak adott interjújában.

Az elmúlt szezon végén a klub csak nagy nehézségek árán tudta megtartani egyik legjobb játékosát, aki akkor olyan csapatok ajánlatát utasította vissza, mint az AS Roma, a Bayern München és a Borussia Dortmund.

A 2002-es világbajnokságon a német válogatottal ezüstérmet szerző s öt gólig jutó csatár elmondta, hogy esetleges klubcseréjében nem az anyagiak döntenek majd: "Jövőre mindenképpen a Bajnokok Ligájában szeretnék játszani, ezért nem számít, hogy ki mennyi pénzt tesz le az asztalra. Csak olyan helyre megyek, ahol jól érzem magam."

A Kaiserslautern 12 forduló után a Bundesliga 13. helyén áll. A téli átigazolási szezon december 17-től január 31-ig tart.