Vágólapra másolva!
Simon Davies, Adrian Williams, Robert Page, Craig Bellamy, Rhys Weston, illetve Mark Pembridge nélkül is bravúrra készül Wales labdarúgó-válogatottja. A brit együttes szombaton Oroszországban lép pályára, ám Mark Hughes szövetségi kapitány a rossz előjelek ellenére bízik a továbbjutásban. A lettek Kolinko kapusba, a horvátok a gólzsák Prsóba vetették bizalmukat.

Nem léphet pályára Moszkvában Mark Pembridge, a walesi válogatott középpályása, miután lábsérülése nem jött rendbe. A Fulham játékosa nem utazhat el az első mérkőzésre, ám az orvosok nem tartják kizártnak, hogy a november 19-i, cardiffi visszavágón már a csapat rendelkezésére állhat.

Nem egészséges Robbie Savage sem, aki a hét első három napján nem edzett, ám az ő esetében a szakvezetés felvállalta a felesleges utaztatás kockázatát. Nincs könnyű helyzetben Mark Hughes, aki Pembridge és Savage mellett biztosan nem számolhat Simon Davies, Adrian Williams és Robert Page játékával sem, míg Craig Bellamy, illetve Rhys Weston már meghívást sem kapott sérülése miatt.

"Sajnos a világ, amelyben élünk olyan, hogy a játékosok nem lehetnek örökké sérülésmentesek. Sok a problémánk, de a fiúk fogadkoznak, ezért bízom abban, sikerül kivívnunk az Eb-szereplés jogát" - nyilatkozta Hughes.

Az oroszok szövetségi kapitánya, Georgij Jarcev két hiányzóval számol, bár a Portsmouth középpályása, Alekszej Szmertyin várhatóan felépül szombatig. Viszont nem lehet ott a pályán Vagyim Jevszejev, aki Münchenben tartózkodik, s várja, hogy kislánya átessen egy súlyos szívműtéten. Jegor Tyitov is kihagyott egy edzést, de kizárt, hogy a mérkőzésen ne jusson szóhoz.

"Néhány játékosomnak nagyon komoly munkát kell végeznie, hogy ismét csúcsformába kerüljön, abban biztos vagyok, hogy csak olyan labdarúgót küldök pályára, aki százszázalékos állapotban van. Wales erős és veszélyes ellenfél, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy erős csoportban szerezte meg a második helyet" - elemezte az esélyeket Jarcev.