Vágólapra másolva!
Győr-Videoton mérkőzéssel pénteken megkezdődik az Arany Ászok Liga 14. fordulója, amely ezúttal igazi rangadó nélkül bonyolódik le. A listavezető Ferencváros az utolsó helyen álló Békéscsabát fogadja, az MTK Pécsre, a Debrecen Sopronba utazik.

Az Arany Ászok Liga 14. fordulójának nyitányát Győrben rendezik, ahol pénteki tévés mérkőzésen a Videoton vendégszerepel. A két csapat negyvenkét éve, először az NB II-ben találkozott egymással, az összmérleg a Rába-partiak fölényét mutatja (74 meccs, 35 Győr-, 19 Videoton siker, 20 döntetlen), s ez pályaválasztóként még inkább kidomborodik. Otthon az ETO ugyanis 24-szer nyert, s kilenc döntetlen mellet mindössze négy Vidi-diadal született - az utolsó éppen tavaly (0-4).

"Egy nagyon jól szervezett csapat ellen lépünk pályára pénteken. A Videoton eredményei tiszteletet érdemelnek, de ezúttal itthon kell tartanunk a három pontot" - nyilatkozta Kiprich József a klub honlapján. A fehérvári csapatból Tudor sárga lapok, míg Schwarcz és Vochin sérülés miatt fog hiányozni.

A várható összeállítások
Győr: Sebők - Böjte, Stark, Geri - Németh N., Jovanovic, Kartelo, Nagy T. - Miriuta - Nicsenko, Bajevszki
Videoton: Turi - Szalai, Koller, Risztic, Kóczián - Tereánszki-Tóth, Tóth B., Dvéri, Szabó T. - Herczegfalvi, Voicu

A listavezető Ferencváros a Békéscsabát fogadja, s bár a zöldek csatársorában ezúttal a sérült Jovic mellett az eltiltott Tököli sem léphet pályára, nem kétséges, melyik gárda az esélyes. A viharsarkiak eddig mind az öt idegenbeli mérkőzésüket elveszítették, az 1-10-es gólkülönbség sem sok jóval kecsegtet.

Az MTK Pécsre látogat, s furcsa kimondani, de az idei statisztika alapján a hazaiak az esélyesebbek. A fővárosi kék-fehérek ugyanis hat idegenbeli fellépésük során mindössze egyszer nyertek, még augusztus 2-án, Zalaegerszegen. A Pécs viszont otthon mindössze egyszer, a Siófok ellen kapott ki. Az örökmérleg vendégfölényt mutat, 39 mérkőzésből 11-szer nyert a Pécs, 15 döntetlen mellett 13 MTK-siker született. Ráadásul utoljára 1988-1989-ben győzött a hazai együttes (2-0).

Még mindig veretlen hazai pályán a Haladás, de hat mérkőzésből elért négy döntetlenje azt jelzi, ikszre bármikor jó az együttes. A Zalaegerszeg otthon fogadja az Újpestet, ah nyer, megközelíti a középmezőnyt, a Debrecen Sopronba látogat.