Vágólapra másolva!
Vasárnap délben több mint ezer szurkoló, valamint a ferencvárosi labdarúgók és szakvezetők jelenlétében megnyílt a Fradi Club. A rendezvényen bejelentették, hogy a súlyos sérüléséig biztos válogatott játékosnak számító Gyepes Gábor 2006-ig meghosszabbította szerződését a zöld-fehérekkel.

"Már a nyári szünet előtt megállapodtam a vezetőkkel a hosszabbításban, s bizony jól esett, hogy abban a nehéz időszakban mellém álltak" - kezdte Gyepes. "Talán a meccseinken sincs olyan jó hangulat, mint amilyen ezen az összejövetelen volt, többek között ezért is voltunk olyan meghatottak. Nekem rengeteget jelent a Fradi, hiszen itt nevelkedtem, így nem gondolkodtam sokat az aláíráson, mint ahogy a csapatból sokan utasítottak vissza kecsegtető ajánlatokat a zöld-fehér színek miatt. Ugyanakkor azt sem tagadom, mostanában sokat szomorkodom, mert nem úgy javul a sérülésem, ahogy szeretném. Az orvosok ugyan folyamatosan biztatnak, ám én csak akkor nyugszom meg végleg, ha teljes értékű edzésmunkát végezhetek. Nagyon várom már a pályára való visszatérést."

A Fradi Clubban nem lehetett panasz a hangulatra, az Üllői úti meccseket azonban továbbra is csekély létszámú és megosztott ferencvárosi közönség látogatja. A Békéscsaba elleni bajnoki előtt az ultrák szektorában a "Vezetőség! A stadionrekonstrukció végre nálunk is elkezdődött, székek lefestve!" - felirat virított, utalva ezzel a legutóbbi akcióra, amikor is a "Szeiler takarodj!" üzenet volt olvasható a székeken, melyeket aztán a raktárba hurcoltak a rendezők.

A hangulat később sem emelkedett, csupán a találkozót ingyen megtekintő nagycsaládosok gyermekei csempésztek derűt a nem is olyan régen még telt házas arénába. A picik folyamatosan buzdították Lipcseiéket, akik tanulva a Balaton FC elleni hazai pályán elszenvedett vereségből rövid passzos kombinációkkal igyekeztek megbontani a vendégvédelmet. Mindez aztán Rósa Dénes precíz centerezése után Sasu közeli fejesgóljával már az első félidőben sikerült a zöldeknek, jóllehet a Békéscsaba a mezőnyben egyenrangú ellenfélnek bizonyult.

Szünet után gyorsan tíz főre fogyatkozott a viharsarki gárda, a Fradi azonban nem erőltette a támadásokat, inkább a három pont kockázat nélküli begyűjtésére koncentrált. A hajrában aztán Kiss György első ferencvárosi találatát jegyezve, hatalmas lövéssel biztosította be a hazaiak sikerét, sőt, a végén akár nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna a listavezető. A csabaiak viszont újfent bebizonyították, az ellenfél tizenhatosáig stílusosan képesek futballozni, igazi karmester és góllövő csatár híján azonban ennél nem futja többre.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: "Jól kezdtünk, a vezetés megszerzése után görcsösen futballoztunk. Sokáig maradt még a bizonytalanság, igazán csak a második gólunk nyugtatta meg a csapatot. Ezután több gólt is szerezhettünk volna, de leginkább annak örülök, hogy remekül védekeztünk, és az ellenfélnek egyetlen helyzete sem akadt a kilencven perc során. Ami az emberelőnyt illeti, megesett már többször is, hogy egy csapat tíz emberrel nyert meg mérkőzést, azaz vigyáznunk kellett, nehogy a védelmünk kinyíljon. A közönség részéről jogos és érthető a kritika, hiszen a szurkolók nem azt nézik, hogy a Békéscsaba egy fegyelmezett, hajtós csapat, hanem az utolsó helyen álló gárda ellen minimum háromgólos sikert várnak el. Persze a pályán nem olyan könnyű ezt megvalósítani, annak viszont örülök, hogy a végén mégis csak akadt ok az ünneplésre."

Supka Attila, a Békéscsaba vezetőedzője: "A kiállítás után alig maradt esélyünk a pontszerzésre, noha bizonyos időszakokban jobban játszottunk, mint a Fradi. A kapura azonban sajnos nem jelentettünk veszélyt. Kontratámadásaink nem sikerültek, a végén pedig szerencsénk is volt, hiszen több gólt is kaphattunk volna. Egyébként Grujics egyik sárga lapját sem tartottam jogosnak."

Bánki József